Firmă din București, suspectată de autoritățile din SUA de finanțarea grupării teroriste Hezbollah

1
237
Foto; Societatea de Transport București - STB SA

La peste 2000 de kilometri distanță de conflictul din Orientul Mijlociu, un SRL din București a atras atenția Departamentului de Stat al SUA, potrivit antena3.ro.

Firma „Collecting Bee SRL” a fost înființata în anul 2013 de un român și de un cetățean libanez, apropiat al lui Nazem Said Ahmad Acesta este un membru Hezbollah, condamnat pentru spălare de bani de autoritățile americane, relatează Antena 3 CNN.

SRL-ul din România activa, conform documentelor oficiale, în domeniul imobiliar.

În luna aprilie 2018, a fost listat printre 32 de companii suspectate de legături cu gruparea armată pro-iraniană activă în sudul Libanului. Firma a intrat, astfel, sub incidența sancțiunilor dispuse de autoritățile americane.

„Am fost (asociat) prin prisma unor împrejurări. Am răspuns acolo unde trebuie și mai mult nu pot să vă spun”, a declarat el reporterilor Antena 3 CNN.

„Vă rog să aveți în vedere că această companie nu a prejudiciat statul, nu a făcut nici o altă operațiune, așa cum se presupune, iar chiar persoana respectivă (asociatul libanez, n.r.) nu e direct implicată. S-a dovedit că nu e nimic, că altfel lucrurile erau mai complicate”, a completat el.

O rețea activă pe patru continente face bani din pietre prețioase pentru Hezbollah

Potrivit autorităților americane, o rețea extinsă de spălare a banilor, activă pe patru continente, a fost înființată în beneficiul teroriștilor. Rețeaua implica 15 persoane și 32 de companii care se ocupau cu traficul de pietre prețioase și obiecte de artă, iar o mare parte din banii câștigați și spălați prin aceste firme ajungeau la teroriști.

Este vorba de sume de zeci de milioane de euro. Firma din România a intrat în atenția Statelor Unite după ce Rami Baker, un apropiat de-al lui Nazem Said Ahmad, și-a deschis afaceri în țara noastră. Legăturile dintre cei doi sunt strânse, libanezul Baker fiind împuternicit de Ahmad în mai multe companii cu afaceri în imobiliare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.