Fișe medicale false pentru permise auto. Percheziţii la o clinică din Ilfov şi în judeţul Călăraşi

1
142
Guvernul schimbă legea pentru acordarea permisului auto.

Zeci de mii de fișe medicale false au fost găsite la o clinică privată din Ilfov, iar șase persoane au fost reținute într-un dosar instrumentat de Parchetul Buftea.

O clinică privată din Ilfov și un imobil din Călărași au fost vizitate de anchetatori, fiind ridicate în urma perchezițiilor organizate joi, sume de bani, parafe, telefoane și înscrisuri ce pot dovedi acuzațiile.

Administrația clinicii și mai mulți medici ar fi completat și eliberat fișe medicale false, fără ca beneficiarii să se prezinte sau, dacă o făceau, să fie consultați adecvat.

Au fost reținuți pentru 24 de ore 2 bărbați și 4 femei cu vârste între 34-56 de ani, care urmează să fie prezentați procurorului cu propunere de arestare.

”În fapt, polițiștii rutieri au documentat activitatea infracțională, din cercetări rezultând indici cu privire la faptul că, în perioada 2019-2024, administratorii clinicii, împreună cu mai mulți medici, ar fi întocmit și eliberat în fals zeci de mii de fișe medicale necesare obținerii sau preschimbării permiselor de conducere, fără ca beneficiarii să se prezinte la clinica medicală pentru a fi consultați, iar dacă se prezentau, fie nu ar fi fost consultați de către toți medicii înscriși pe fișele medicale, fie ar fi fost consultați de către persoane care nu ar fi avut pregătirea medicală necesară de specialitate.

La percheziții au fost descoperite și indisponibilizate sume de bani, parafe medicale, telefoane mobile și înscrisuri ce ar fi fost folosite la săvârșirea infracțiunilor investigate, pentru continuarea cercetărilor.

În urma probatoriului administrat, polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de 6 persoane, respectiv 2 bărbați(46 și 49 de ani) și 4 femei (34, 53, 48 și 56 de ani), urmând ca în cursul zilei de astăzi, aceștia să fie prezentați procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri privind măsuri preventive”, anunță procurorii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.