Fiul bărbatului mort în accidentul de la Pasajul Unirii ajunge în România

Fiul bărbatului grec, mort în accidentul de la Pasajul Unirii din Capitală, ajunge astăzi în România, scrie antena3.ro.

Acesta este însoțit de un prieten, un român stabilit de ani buni în Grecia.

Rudele au fost chemate la sediul INML pentru recunoașterea cadavrului, iar mâine urmează să se facă necropsia.

Soția bărbatului mort este acum internată în spital iar rudele cer autorităților române să le ajute să o aducă în Grecia.

Bărbatul mort avea 55 de ani și lucrase mai mulți ani la o firmă de construcții din România. Acesta și-a dorit ca de Crăciun să o aducă pe soția lui în România pentru a-i arăta tradițiile din țara noastră. Femeia este însă acum internată în spital iar rudele sale din orașul grecesc Larissa cer autorităților române să găsească o soluție pentru a o aduce în țara sa.

Reporter: Ce vreți să faceți acum? Vreți să dați statul român în judecată?

Sora bărbatului: Eu, ca soră a decedatului, nu vreau. Eu vreau ca autoritățile române să ne fie alături, fratele meu nu s-a întors înapoi. Ceea ce vreau este ca soția fratelui meu, doamna Hondronasio, să fie adusă acasă. Nu poate să vină cu un avion. Cer autorităților, Ministerului Sănătății, să facă posibil transportul doamnei până acasă cu o ambulanță. Să o aducă până aici, sau până la graniță, la Promachonas.

Și o româncă apropiată familiei cere îndurerată ajutorul autorităților.

”Vă rugăm din suflet să se facă nu imposibilul. Să se facă ceva omenesc, din tot sufletul, să ajute! Mâine, băiatul omului care a decedat la noi acasă o să ajungă cu băiatul meu. Și o să trebuiască să recunoască omul care este decedat. Avem nevoie de tot ajutorul din partea Ambasadei grecești din România și de toți oamenii de acasă”, spune femeia.

Pasagerii care au putut fi externați au fost luați cu un microbuz de la spital. Unii dintre aceștia au ieșit cu bandajele în jurul capului sau mâinilor. În scurt timp, aceștia au ajuns la hotelul în care au fost cazați după accident.

Opt pasageri încă se află internați în spitalele din București. Starea lor este bună, spun medicii. Imediat ce se vor asigura că totul este în regulă, vor decide și externarea acestora.

De asemenea, la începutul lunii următoare, procurorul va cere și expertizarea autocarului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati