Florin Cîțu anunță că așteaptă demisiile de onoare ale miniștrilor USR-PLUS, dacă partidul depune moțiunea de cenzură

Premierul Florin Cîțu a spus, vineri, după ședința liberalilor din Parlament, că dacă USR PLUS depune o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, ar trebui ca aceștia să-și depună demisiile de onoare.

Întrebat dacă îi va remania pe miniștrii USR PLUS, în cazul în care formațiunea aceasta va depune moțiune de cenzură împotriva propriului Cabinet, prim-ministrul a răspuns: „Eu cred că în România astăzi mai avem onoare. În momentul în care toți am ieșit în stradă împotriva lui Liviu Dragnea, care și-a dat jos propriul guvern, atunci când depui o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, poate că o demisie de onoare trebuie făcută”, scrie Digi24.

“Cine este lângă PSD este cu Dragnea și Ciolacu”, a completat acesta.

În timpul conferinței, Cîțu a subliniat că nu va demisiona, așa cum a cerut USR, și „nu-și va da jos propriul guvern”. El a îndemnat la rezolvarea conflictului cu USR-PLUS în „interiorul coaliției”.

Premierul Florin Cîțu a declarat că și în cazul în care miniștrii USR PLUS nu se vor prezenta la ședința de Guvern programată la ora 16:00, aceasta “va merge mai departe”.

Miniștrii USR PLUS nu vor participa la ședința de Guvern de vineri, de la ora 16:00, a spus, vineri, purtătorul de cuvânt al formațiunii politice, Ionuț Moșteanu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati