Florin Cîțu anunță înființarea a peste 8.000 de posturi. În ce domenii se fac angajările

Premierul Florin Cîțu i-a felicitat, luni, pe pompierii români care au participat la stingerea incendiilor de vegetație din Grecia și a anunțat, cu această ocazie, că Guvernul va înființa 8.400 de posturi pentru militarii voluntari angajați pe bază de contract și subofițeri din zona operativă.

Luni, pompierii români care au ajutat la stingerea incendiilor din Grecia au fost înaintaţi în grad, la solicitarea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi a şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, scrie Agerpres.

”Partenerii noștri au fost impresionați de pompierii noștri.

Dincolo de curajul lor, e important să ne folosim de fondurile europene.
Cele 6 autospeciale folosite de pompieri sunt noi, au fost cumpărate anul acesta. În asta se traduce buna guvernare. Dacă investim unde și cum trebuie, putem salva vieți.
Vă asigur că aveți un partener în Guvern.

Am luat deja măsuri pentru consolidarea IGSU și a unităților subordonate. Urmează să aprobăm o Hotărâre de Guvern prin care vom înființa 8.400 de posturi noi penttru militarii voluntari angajați pe bază de contract și subofițeri din zona operativă.

Anul acesta vor fi încadrați 1.400 dintre ei, astfel încât, până în 2025, să recuperați o parte importantă din posturile pierdute în ultimii ani.

Felicitări, suntem mândri de voi!”, le-a spus premierul pompierilor, la ceremondia care a avut loc pe Platoul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţei de la Ciolpani.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati