Florin Cîțu anunță înghețarea salariilor din sectorul public și soluții pentru amânarea ratelor

0
121

Premierul Florin Cîțu a anuntat că salariile din sectorul public se mențin la nivelul din decembrie 2020 și că a găsit o soluții pentru amânarea ratelor pentru cei afectați.

„Vom putea să prelungim pentru anumite categorii această facilitate. (…) Detaliile le voi prezenta în zilele următoare. Este o soluție care intră în acel șablon pe care ni l-a dat autoritatea bancară europeană. (…) Se prelungesc măsurile active până la 30 iunie 2021. (…) Sunt acele măsuri de ajutor de stat prin IMM invest. Va fi prelungită schema de ajutor de stat pentru măsuri de ajutor acordate HORECA„, a declarat premierul la Palatul Victoria.

El a anunțat că vor fi acordate și în 2021 voucherele de vacanță, pentru a susține sectorul HORECA.

„Pâna în martie impozitul specific pe care îl plateau cei din acest sector… o să fie scutiți de impozit cei din acest sector„, a precizat Cîțu.

Premierul a mai anunțat că salariile din sectorul public sunt înghețate până la finalizarea unei analize pe actuala lege a salarizării.

„În acest moment analizăm dacă legea în vigoare este eficientă privind salariile din sectorul public. Au apărut anomalii. Vom reveni cu rezultate. Până atunci, veniturile angajaților se vor menține la nivelul veniturilor din decembrie 2020 până când vom avea o analiză asupra implicațiilor și efectelor legii salarizarii, așa cum a fost ea aplicată greșit în ultimii ani„, a detaliat Cîțu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.