Florin Cîțu: ”Dacă acest guvern nu trece, nu putem să evităm alegerile anticipate”

Preşedintele PNL, Florin Cîţu le-a cerut, luni, celor de la USR şi PSD să susţină Guvernul minoritar PNL-UDMR, cu Nicolae Ciucă premier, în Parlament, pentru a arăta că doresc să treacă de această criză. În caz contrar, Cîţu spune că alternativa este să se declanşeze alegerile anticipate.

„Mandatul premierului desemnat este de a negocia (…) de a găsi susținerea unui Guvern minoritar, în jurul PNL”, a spus Cîţu, precizând că programul de guvernare este aproape gata.

”În ceea ce proveşte situaţia în care ne aflăm, PNL a fost dat jos printr-o moţiune PSD cu voturile USR”, a spus Cîţu, precizând că PNL a înţeles şi a înţeles şi el că este nevoie de o mişcare matură în criza actuală şi a desemnat un alt premier.

„Acest lucru este un pas important făcut de PNL pentru a debloca situaţia, dar PNL doreşte să guveneze România şi arată românilor că este un partid responsabil”, a spus Cîţu.

„Responsabilitatea de a depăşi criza politică este la USR şi PSD”

Preşedintele PNL a precizat că, dacă ceea ce au spus cei de la USR şi PSD nu sunt „doar vorbe” ar trebui să vină şi să susţină acest guvern minoritar pentru a se rezolva criza politică. „Este vorba de maturitate politică”, a explicat liderul liberal. „Astăzi, responsabilitatea de a depăşi criza politică este la USR şi PSD”, a mai spus el.

Florin Cîţu a fost întrebat dacă PSD a propus să intre la guvernare cu miniştri.

„PSD a spus de nenumărate ori că nu vrea la guvernare. Eu nu cred că românii îi pot lua în serios pe liderii politici care acum spun că nu vor la guvernare apoi că vor la guvernare. Mesajul pe care l-am primit noi a fost că nu vor la guvernare”, a spus el, potrivit news.ro.

„Astăzi, mandatul este un guvern minoritar, cu un premier care nu e preşedintele partidului”, a arătat Cîţu.

„Eu nu voi susţine o asemenea măsură”, a spus el, întrebat dacă PNL ar putea decide, la şedinţa de luni seară, să inclusă PSD în Guvern.

Despre revenirea USR în Guvern, Cîţu a răspuns: „Nimeni nu a făcut această propunere în conducerea PNL. Nu are rost să discutăm speculaţii”, a afirmat el.

”Dacă acest guvern nu trece, nu putem să evităm alegerile anticipate”

În același timp, Florin Cîțu atrage atenția că dacă guvernul propus de Nicolae Ciucă nu va fi votat în Parlament vor fi declanșate alegerile anticipate.

„Există o alternativă, pe care nu și-o dorește nimeni, dar e o alternativă reală. Dacă acest guvern nu trece, nu putem să evităm alegerile anticipate. Atunci, vă spun, responsabilitatea trecerii României cu un guvern minoritar într-o perioadă dificilă este a celor de la USR și PSD. Dacă ei doresc acest lucru, să le spună românilor că își doresc, atunci se va întâmpla”, a amenințat Cîțu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati