Florin Cîțu, deschis la negocieri cu PSD și AUR: „Vom discuta cu toţi cei care în Parlamentul României vor susţine un guvern”

Florin Cîțu, proaspăt ales președinte al PNL, lasă în premieră ușa deschisă pentru negocieri cu PSD și AUR și anunță negocieri cu toate partidele din Parlament pentru menținerea guvernului său.

„Vom discuta cu toţi cei care în Parlamentul României vor susţine un guvern şi nu vor o criză politică în România (…). Cu toate partidele. Pe de o parte, avem USR, care negociază cu PSD şi AUR, şi atunci nu ai ce să faci, nu negociem cu nimeni (…)”, a spus Cîțu duminică, notează G4Media.ro., care citează Agerpres.

”În acest moment, avem o alianţă PSD-AUR-USR în Parlamentul României, care vrea să dea jos Guvernul. Matematic, v-am spus preferinţa mea şi eu zic că varianta care are cele mai multe şanse este cea în care vom continua cu o guvernare PNL-USR-UDMR şi voturile minorităţilor. Asta este ce vreau eu, pentru asta mă voi lupta, asta voi negocia în Parlamentul României. Atât timp cât USR îşi menţine opinia că vrea să dea jos Guvernul, alături de AUR şi de PSD, e complicat să discutăm cu ei. După ce decid dacă mai vor să stea cu PSD şi AUR, atunci discutăm cu ei”, a mai spus Cîţu.

Anunțul lui Florin Cîțu vine pe fondul refuzului categoric al USR PLUS de a susține un guvern condus de acesta.

Pe de altă parte, tot Florin Cîțu spusese sâmbătă, în discursul de candidat la șefia PNL, că nu va negocia niciodată cu PSD, pe care l-a catalogat drept ”dușmanul PNL”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati