Florin Cîțu, despre măsura restricțiilor după ora 22:00: „Va face diferența”. A respins propunerea închiderii mall-urilor în weekend

Întrebat de jurnaliști referitor la restricțiile de circulație care vor fi impuse după ora 22:00 din cauza creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19, premierul Florin Cîțu a declarat că aceasta este cea mai importantă măsură care va fi adoptată de Guvern și că a respins alte propuneri mai restrictive, precum închiderea mall-urilor în weekend.

„Magazinele rămân deschise până la ora 21:00. Au fost propuneri cu mai multe restricții, nu le-am acceptat, de închidere de mall-uri în weekend și așa mai departe, dar nu mergem în direcția aceasta”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Cine a propus închiderea mall-urilor în weekend

Întrebat cine a propus închiderea mall-urilor, prim-ministrul a răspuns că propunerea „a venit de la specialiști în epidemiologie, dar nu sunt eu de acord în acest moment” și că au mai fost și alte propuneri de restricții, inclusiv închiderea teraselor, dar fără să detalieze.

Premierul a mai precizat că reducerea capacității de cazare se va aplica numai „pentru câteva pensiuni, în stațiunile montane” și a mai afirmat că măsura restricțiilor după ora 22:00 „va face diferența, veți vedea”.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat ieri, 9 martie, că starea de alertă va fi prelungită săptămâna aceasta, iar toate restricțiile aflate în vigoare vor fi păstrate. Va fi făcută însă o modificare, și anume că circulația pe timp de noapte va fi restricționată de la ora 22.00, nu 23.00 cum este în prezent, a explicat șeful statului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati