Florin Cîțu, discuții în SUA despre noi domenii și oportunități de cooperare cu SUA

Președintele PNL Florin Cîțu, aflat în vizită de lucru în SUA, spune că anul acesta marchează aniversarea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic România – SUA, iar în acest context am discutat cu Derek Chollet, consilier politic al Departamentului de Stat, despre identificarea unor noi domenii și oportunități de cooperare cu SUA. 

„Am reiterat necesitatea consolidării Flancului Estic al NATO, inclusiv prin întărirea prezenței forțelor militare americane.

  • Am transmis angajamentul  României pentru creșterea la 2,5% din PIB a cheltuielilor de apărare și intensificarea cooperării cu SUA pentru dezvoltarea capabilităților forțelor armate române.

 

  • O altă temă de discuție a fost importanța asigurării securității energetice europene și rolul României în acest proces.

Ne-am consultat pe tema situației din Ucraina, a măsurilor luate în acest context, și a modalităților de sprijinire a Ucrainei. Un alt subiect a fost importanța includerii cât mai rapide a României în Programul Visa Waiver”, a scris Cîțu, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati