Florin Cîţu: Guvernul a aprobat prima rectificare bugetară pentru acest an – VIDEO

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că Guvernul a aprobat rectificarea bugetară, PIB-ul fiind reevaluat la o valoare nominală de 1,17 miliarde de lei, faţă de la 1,11 miliarde de lei la începutul anului.

„Am aprobat rectificarea bugetară pe anul 2021, prima rectificare bugetară pentru acest an. Câteva elemente importante, la baza rectificării stă o reevaluare a PIB. (…) PIB are o valoare nominală acum de 1,17 miliarde, faţă de 1,11 miliarde la începutul anului”, a declarat Cîţu, la Palatul Victoria.

Ministerul Sănătății, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și cel al Transporturilor primesc cele mai mari sume la rectificarea bugetară, a completat premierul.

”În această rectificare bugetară avem alocări pentru a susține sectorul de sănătate de 4,5 miliarde de lei, ținând cont de cheltuieli suplimentare create de pandemie, precum și continuarea proiectelor de investiții, un plus de 6,6 miliarde de lei.”, a explicat Cîțu.

Pe ministere, bugetul Ministerului Sănătății crește cu 3,7 miliarde lei, mai mult decât în 2020 și dublu față de 2018.

”Ministerul Finanțelor – până acum am strâns cereri de peste un miliard de lei pentru localități în urma inundațiilor din acest an. Ministerul Dezvoltării are un plus de 2,3 miliarde de lei la rectificare. Ministerul Educației un plus de 974 milioane de lei. Ministerul Transporturilor 660 de milioane de lei”, a spus Florin Cîţu.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati