Florin Cîțu îi asigură pe bugetari că anul acesta nimeni nu va fi dat afară

0
164

Premierul Florin Cîțu le răspunde sindicaliștilor care în ultimele săptămâni au protestat în stradă față de înghețarea salariilor în acest an.

Prim-ministrul dă asigurări că nimeni nu va fi dat afară și toată lumea își va primi salariile ca în 2020.

”În 2020, când toată economia trecea prin cea mai mare criză din ultima sută de ani, când în sectorul privat au fost 1,4 milioane de oameni în șomaj tehnic, când a trebuit să facem eforturi, oameni care plăteau taxe ca să susțină salariilor celor din sectorul public, sectorul public a primit creșterea salarială normală, nu a fost nimeni dat afară. Anul acesta nimeni nu este dat afară, toată lumea își primește sporurile și aceleași salarii ca în 2020. Eu nu văd aici o problemă”, a afirmat Florin Cîțu, potrivit Digi24.

Sunt foarte mulți lideri sindicali – și aici e o surpriză și ar trebui să ne gândim ca societate: cum se întâmplă că liderii sindicali sunt aceiași de 30 ani? Acolo nu se întâmplă nimic. Peste tot se mai modifică, dar acolo sunt aceiași. Ar trebui să ne gândim cum funcționează lucrurile și poate în acest dialog social ne gândim cum ajung acolo”, a adăugat premierul.

Declarația premierului vine în condițiile în care sindicaliștii din mai multe sectoare au ieșit în stradă să-și spună oful pentru că salariile lor nu vor fi majorate în accest an. Nu este vorba despre o reducere a salariului, ci de faptul că leafa rămâne la același nivel ca în 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.