Florin Cîțu: În zonele carantinate, unde sunt locuri libere, să se permită vaccinarea celor din etapa a III-a

0
184
Cîțu
Foto: acebook.com/florinVcitu

Premierul Florin Cîțu anunță că persoanele din etapa a III-a de vaccinare împotriva Covid-19 s-ar putea vaccina chiar mai devreme dacă există locuri libere și persoanele din etapele I sau II nu doresc să se vaccineze.

„Am cerut cel puțin ca zonele, precum Timișoara, Iași sau zonele care sunt carantinate sau zone în care avem cazuri și sunt locuri libere, să se permită vaccinarea și altor persoane. Deci dacă la Timișoara sunt 20.000 de locuri libere și cei care sunt în etapa I și etapa a II-a nu vor să se vaccineze, atunci să permitem celor din etapa a III-a.

Este o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Cer mai mult de la toată lumea – de la Ministerul Sănătății și de la colonelul Gheorghiță – mai multă atenție, atunci când avem locuri libere putem să lăsăm și pe ceilalți să se vaccineze”, scrie Digi24.

De asemenea, premierul a anunțat că în această lună se va începe și etapa a III-a de vaccinare.

”Am anunțat deja că vom primi 2,6 milioane de vaccinuri doar în luna martie. Inițial erau 2,4 milioane până la finalul lunii martie, deci avem mai mult decât anticipasem.

Dar este important să continuăm această campanie, de aceea am cerut și colonelului Gheorghiță și ministrului sănătății să pregătească și dacă se poate să înceapă mai devreme această campanie de vaccinare în etapa a III-a, ca să permitem tuturor oamenilor să se vaccineze.

Zic că dacă mergem în acest ritm am putea ajunge mai devreme la acea țintă de 10,4 milioane, poate chiar în vară. Depinde, însă, de noi, să mergem să ne vaccinăm”, a spus premierul Florin Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.