Florin Cîțu: Ne gândim să renunțăm la mască după ținta de 10 milioane de persoane vaccinate

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi, într-o conferință de presă, că purtarea măștii nu va mai fi obligatorie după ce va fi atinsă ținta de 10 milioane de persoane vaccinate.

„După ce ne vaccinăm vom renunța și la mască”, a răspuns premierul, întrebat când nu va mai fi obligatorie purtarea măștii în spațiul public.

În acest sens, Florin Cîțu a declarat că „la 1 iunie e cam devreme, dacă avem ținta de 35%, nu”, scrie Digi24.

„Trebuie să ne gândim la a renunța la mască după ținta de 10 milioane de persoane vaccinate, până atunci nu are sens să discutăm despre asta”, a subliniat premierul.

Purtarea măștii a devenit obligatorie în România la începutul lunii noiembrie a anului trecut. În lunile anterioare, decizia a fost impusă de fiecare județ în parte în funcție de rata de infectare.

Cîțu: 1 iunie nu înseamnă că revenim cu totul la normalitate, dar înseamnă un prim pas

Cîțu a condus astăzi prima reuniune a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021.

„Astăzi putem să vedem cum revenim la normalitate, de aceea avem acest comitet interministerial, care să pregătească prima bornă, prima parte. 1 iunie nu înseamnă că revenim cu totul la normalitate, dar înseamnă un prim pas, un pas important. Am spus că atunci putem să facem acest lucru, dacă avem aproape 35% din populaţia care trebuie să fie vaccinată, o vaccinăm, deci depinde de noi. A fost o şedinţă în care s-a aprobat regulamentul, o şedinţă în care le-am spus colegilor mei cum cred că ar trebui să lucreze, fiecare minister va veni cu propuneri pe care le discută întâi cu sectoarele pe care le are în subordine”, a explicat el.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati