Florin Cîţu, surprins de măsurile de relaxare de sărbători: ”Nu ştiu dacă este un moment să relaxăm”

Florin Cîțu, președintele PNL, a criticat joi relaxarea măsurilor restrictive, decisă de premierul Nicolae Ciucă (PNL) printr-o hotărâre de guvern.

„Să ştiţi că sunt puţin surprins. Eu îmi aduc aminte că am fost criticat astă-vară când au fost măsurile de relaxare când erau mai puţin de câteva zeci de cazuri pe zi. Astăzi, vorbim de o mie de cazuri pe zi şi văd că se relaxează. Unii dintre cei care ne criticau astă-vară acum sunt foarte relaxaţi. Eu privesc cu atenţie ce se întâmplă în acest moment şi vă spun că şi cu îngrijorare, sper să nu am dreptate, nu ştiu dacă este un moment ca să relaxăm”, a spus Cîțu într-o declarație de presă, potrivit G4Media.

”Statul ar putea susine 45 de zile testarea”

În același timp, șeful PNL a criticat și propunerea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila (PSD), ca statul să plătească pe termen nelimitat testele pentru care refuză vaccinarea.
”Am primit o variantă a proiectului de lege, azi o discutăm. Ca principiu, nu poți să susții nelimitat o astfel de cheltuială când vaccinul e gratuit. Sunt cazuri speciale când oamenii nu se pot vaccina, le înțelegem. Dar principiul de bază al certificatului e creșterea ratei de vaccinare. Statul ar putea susine 45 de zile testarea, nu văd de ce să susținem testarea pe timp nelimitat”, a spus el.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati