Florin Cîțu: Un comitet interministerial va asigura revenirea la normalitate de la 1 iunie/ Pe București avem o stabilizare, chiar scădere a cazurilor

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că măsurile luate în urmă cu o săptămână pentru combaterea pandemiei de COVID-19 funcţionează şi dau rezultate. În plus, premierul a anunțat că și-a propus ca de la 1 iunie România să revină la normalitate.

„În ceea ce priveşte situaţia epidemiologică, lucrurile s-au stabilizat. Am luat nişte măsuri acum o săptămână (…) şi aţi văzut că se poate să sărbătoreşti Paştele şi în această perioadă. (…) Aceste măsuri le-am luat după ce am discutat cu mai mulţi factori de decizie şi se vede că avem deja rezultate. Mă uit la evoluția zilnică a cazurilor, avem un platou care se menține de aproape o săptămână. Mult mai important, pe București avem o stabilizare, chiar scădere. Ilfov – avem un platou, Timiș – scade (…) Măsurile pe care le-am luat dau rezultate, funcţionează”, a afirmat prim-ministrul, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Cîțu își propune ca de la 1 iunie să revenim la normalitate. Care sunt pașii

În același timp, premierul a anunțat că și-a propus că de la 1 iunie România să revină la normalitate, cu ajutorul unui comitet interministerial, sub coordonarea premierului

”Azi voi anunța constituirea unui comitet interministerial sub coordonarea premierului, care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. 1 iunie este primul pas pe care îl văd și trebuie pregătit. Vor fi implicate toate ministerele. Mâine voi avea o întâlnire cu asociația Hora să vedem ce soluții găsim”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat, mai exact, ce restricții vor fi relaxate, premierul a subliniat că vor fă cât mai multe.

”Mai exact, vom vedea după ce se va întruni acest comitet, dar eu sper să fie cât mai multe relaxări. Vine sezonul de vară, vreau să avem o vacanță mult mai bună decât anul trecut și mai sigură”, a spus Cîțu.

Apel la populație să se programeze pentru vaccinare

Premierul a făcut din nou apel la populație să se programeze pentru vaccinare și a precizat că cel mai optimist scenariu arată că la finalul lunii mai 6,3 milioane de români vor fi vaccinați.

”În lunile aprilie și mai vom avea aproape 8 milioane de doze care intră în România, la finalul lunii mai. În cel mai pesimist scenariu vom avea aproape 5 milioane de persoane vaccinate.

În cel mai optimist scenariu vom avea 6,3 milioane de persoane vaccinate. 5 milioane de persoane vaccinate înseamnă 35% din populația adultă”, a precizat Cîțu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati