Florin Cîțu: Vă anunţ că PNRR va fi aprobat până la finalul lunii septembrie

Premierul Florin Cîţu a declarat joi, 26 august, la primul Comitet interministerial pentru monitorizarea implementării Proiectului România Educată, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) va fi aprobat până la finalul lunii viitoare și că proiectul care îi aparține preşedintelui Klaus Iohannis va avea „finanţări adecvate, din resurse multiple”.

România Educată este în PNRR și aş vrea să vă anunţ din nou, și pe această cale, că PNRR va fi aprobat până la finalul lunii septembrie. Deci, suntem în grafic şi cu PNRR-ul”, a declarat șeful Executivului, potrivit Libertatea.

„Avem până acum o platformă România Educată. Ştim foarte clar unde vrem să ajungem cu sistemul. Este momentul să implementăm acest program”, a menționat șeful Guvernului.

Florin Cîțu a precizat că reformele avute în vedere prin proiectul România Educată, inițiat de președintelui Klaus Iohannis, vor avea „finanţări adecvate, din resurse multiple”.

„În vederea implementării proiectului România Educată, PNRR transmis la UE cuprinde oportunităţi de finanţare a unor proiecte de maximă importanţă pentru sistemul național de educaţie şi formare orientat spre atingerea ţintelor asumate în cadrul reformei.”, a explicat premierul.

Acesta a mai afirmat că „săptămâna viitoare, pe 2 septembrie, vom avea deja o altă întâlnire, tocmai pentru a pregăti primele acte normative care vor intra în vigoare. În 9 septembrie vom avea primele acte”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati