Florin Ristei: În reality-show-urile de la televizor ni se prezintă degradarea statutului femeii în raport cu bărbatul

0
473
Foto: Facebook / Florin Ristei:

Florin Ristei nu s-a ferit să-și exprime punctul de vedere față de o emisiune difuzată de Antena 1. Prezentatorul TV a criticat în termeni duri reality-show-ul „Insula Iubirii”, potrivit paginademedia.ro.

„Îmi pare rău că spun asta şi nu vreau să fiu interpretat altfel decât o zic. Mi se pare că în emisiunea asta şi în alte reality-show-uri sau experimente sociale ne este prezentată, şi nu este prezentată fals, ne este prezentată degradarea statutului femeii în relaţie cu bărbatul. Sau statutului femeii.

Nu generalizez, că poate nu e un eşantion reprezentant ăsta de la insulă, pentru toate femeile din România, însă 8 din 10 ispite au făcut sau fac videochat. Ceea ce este un procent uriaş. În plus, două dintre concurente au venit la emisiune cu bărbaţi care le-au înşelat înainte.

Întrebarea mea este ce facem pentru chestia asta? Ca să schimbi… Vine ceva, cineva? Sau încercăm noi să spunem că exemplele astea nu sunt bune la televizor”, a spus Florin Ristei.

Potrivit sursei citate, Florin Ristei a explicat ulterior că nu a criticat „nici concurenţii, nici ispitele, nici reality-show-urile, nici Antena1, nici videochat-iştii, pentru că toate astea doar prezintă realitatea, efectele reale”.

Sunt efectele a peste 30 de ani de nepăsare. Asta atac şi critic eu: comportamentul lipsit de maniere, sistemul defectuos, atac lipsa spiritului civic, atac lipsa de interes a naţiunii pentru educaţie“, a precizat Florin Ristei.

Iată declarația făcută de Florin Ristei pentru Pagina de media:

„În cazul în care e cineva care nu a înţeles exact ceea ce am vrut să spun în mica intervenţie din podcast, voi fi aici mai explicit.

Noi (adică societatea românească) încercăm de fiecare dată să tratăm o problemă atunci când e prea târziu sau să-i tratăm doar efectele, simptomatic. Spun că e gresit, pentru că atâta timp cât nu încercăm să rezolvăm fundamentul problemei sau lucrurile care au făcut ca problema să existe, nimic nu se va rezolva.

Nu critic nici concurenţii, nici ispitele, nici reality-show-urile, nici Antena1, nici videochat-iştii, pentru că toate astea doar prezintă realitatea, efectele reale. Sunt efectele a peste 30 de ani de nepăsare. Asta atac şi critic eu: comportamentul lipsit de maniere, sistemul defectuos, atac lipsa spiritului civic, atac lipsa de interes a naţiunii pentru educaţie.

Degeaba cânţi jazz unui public care a ascultat doar doine şi degeaba pui la TV emisiuni despre fizică, chimie şi spatiu, când jumătate dintre tineri sunt analfabeţi funcţional.

Televiziunile nu trebuie să facă educaţie, si nici artiştii. Ci doar să îşi evalueze publicul, să pună pe tavă (cât pot de bine) bucăţi din realitatea majoritară a societăţii şi să aştepte rezultatele.

Singurul lucru despre care vorbesc şi de care ţin cu dinţii este educaţia. Educaţia este singura investiţie în tine, pe termen lung, care nu va fi inutilă.

Mark Twain spunea ca «De fiecare dată când închizi o şcoală, va trebui să construieşti o închisoare». Ceea ce câştigi pe o parte vei pierde pe cealalta.

Noi putem trage semnalul de alarmă şi putem porni luptele, însă cei care pot schimba ceva sunt copiii de azi, prin îndrumarea primită.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.