Florin Secureanu, fostul director al Spitalului „Malaxa”, condamnat definitiv la 3 ani şi 8 luni de închisoare

Fostul director al Spitalului „Malaxa” Florin Secureanu a fost condamnat definitiv luni de Curtea de Apel Bucureşti la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, scrie antena3.ro.

La instanţa de fond – Tribunalul Bucureşti – Secureanu primise 5 ani şi 10 luni, pedeapsă scăzută de Curtea de Apel Bucureşti la 3 ani şi 8 luni închisoare, după ce în cazul a două infracţiuni de abuz în serviciu faptele s-au prescris.

În acelaşi dosar a fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare Ionuţ Valentin Tănase, reprezentantul firmei care făcea afaceri cu spitalul condus de Florin Secureanu.

Pe latură civilă, Florin Secureanu a fost obligat de judecători să plătească Spitalului Malaxa daune de 140.378 lei.

Potrivit DNA, Florin Secureanu şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de legislaţia primară, în sensul că, în calitate de manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din Bucureşti şi ordonator de credite, ar fi dispus, în perioada 2009 – 2016, efectuarea unor plăţi în cuantum total de 648.193 lei din fondurile unităţii sanitare către mai multe societăţi comerciale, printre care şi cele administrate de Ionuţ Valentin Tănase.

Florin Secureanu a mai fost trimis în judecată de DNA, în mai 2017, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare – cinci fapte, dintre care una cu consecinţe deosebit de grave – şi luare de mită.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati