Focar de coronavirus la Spitalul Floreasca. Cum reușesc medicii să trateze și urgențele în acest context

0
501
spitalul floreasca

Un nou focar de coronavirus a pus stăpânire pe Spitalul Floreasca din Capitală, acolo unde 14 angajați sunt infectați cu SARS-CoV-2. Bogdan Opriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, a povestit despre cum reușesc medicii să trateze și urgențele în acest context epidemiologic.

Angajații fac parte din departamente precum Resurse Umane, Achiziții, Contabilitate și Statisică. Reprezentanții spitalului spun că situația spitalului nu este obișnuită, având în vedere că transmiterea comunitată în Capitală este accentuată, scrie antena3.ro.

Dr. Bogdan Opriţa a precizat că pe lângă cei 14 angajaţi infectaţi cu COVID-19, mai sunt şi alte trei cadre medicale de la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Rezultatele anchetelor epidemiologice au arătat că aceste persoane nu s-au contaminat în spital

”Mai există cazuri izolate ale unor colegi din anumite secții. La Unitatea de Primiri Urgențe avem trei persoane. Trebuie spus foarte clar că rezultatele anchetelor epidemiologice au arătate că aceste persoane nu s-au contaminat în spital.

În acest moment, putem spune că toți pacienții sunt primiți, văzuți pentru patologia pe care o au. Avem în fiecare secție saloane izolatoare, unde astfel de pacienți sunt primiți până la sosirea rezultatului. Dacă sunt pozitivi sunt mutați în alte saloane, dacă sunt negativi, persoanele urmează traseul obișnuit al bolnavilor (…)

În momentul de faţă, putem spune că avem un număr destul de mare de pacienţi care se prezintă strict pentru patologie respiratorie în cadrul unităţii noastre şi din acest motiv, putem spune că avem un număr mare de pacienţi.

În fiecare zi avem câte 20 de suspecţi, numai pentru COVID, fără altă patologie, din care se confirmă 4-5 şi ulterior în secţiile unde sunt internaţi se confirmă. Avem dificultăţi în a îi transfera întradevăr, pentru că locuri sunt puţine şi îi transferăm mai puţin în Bucureşti şi mai puţin în ţară”, a spus Bogdan Opriţa în exclusivitate la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.