Focar de coronavirus pe un șantier din București unde lucrează peste 200 de muncitori. Firea: Avem suficiente locuri de internare

În jur de 200 de muncitori au fost puși în izolare în barăcile lor de pe șantier din București, după ce 32 dintre ei, originari din India, s-au infectat cu noul coronavirus. Angajatorul nu a putut fi contactat deocamdată, iar ITM desfășoară o anchetă la fața locului, a declarat duminică dimineață ministrul muncii, Violeta Alexandru. „Avem spații și locuri suficiente atât pentru internare, cât și pentru izolare”, dă asigurări primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

32 de muncitori străini au fost duși la trei spitale după ce unii au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, iar alții prezintă simptome și așteaptă rezultatele testelor. Muncitorii sunt indieni, nepalezi, dar și de alte naționalități. Primul caz ar fi apărut în urmă cu o săptămână, scrie Digi24.

Colegii lor, peste 100 de persoane, se află în izolare, în barăcile de pe șantier și sunt păziți de jandarmi. Situația lor este delicată, pentru că în acest spațiu nu există o cantină și de obicei muncitorii își cumpărau de mâncare de la magazinele din jur. 

Acum, sunt păziți de jandarmi și nu mai au voie să părăsească aria barăcilor unde stau destul de înghesuiți.

Gabriela Firea: Pe muncitorii fără simptome îi vom carantina într-o clădire specială

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vine cu precizări în cazul focarului de coronavirus de pe șantierul din Sectorul 4.

„Muncitorii indieni angajați la o firma privată de construcții din București depistați pozitivi covid vor primi toate îngrijirile medicale de care au nevoie la spitalele din Capitală, iar pe cei fără simptome îi vom carantina într-o clădire pe care o punem la dispoziție în astfel de situații.

Am vorbit personal cu dl Daniel Băluță, primarul sectorului 4, cu doamna subprefect, cu directorul general al ASSMB, Vasile Apostol, cu managerul Spitalului de boli infecțioase Victor Babeș, Emilian Imbri, și garantăm împreună că avem spații și locuri suficiente atât pentru internare cât și pentru izolare. Iată că se dovedește încă o dată utilitatea construirii Spitalului modular Covid 19 care funcționează că secție externă a Spitalului Victor Babeș! Putem prelua toate cazurile și reacționa prompt. Multă sănătate tuturor!” – a scris Gabriela Firea pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati