Focar de COVID la cetățeni din India care lucrează în Popești-Leordeni

35 de cetățeni din India care lucrează la două firme din orașul Popești-Leordeni, județul Ilfov au fost depistați cu COVID, dintre care 3 cu tulpina britanică și 7 cu o variantă indiană, anunță Institutul Național de Sănătate Publică.

Potrivit INSP, varianta indiană depistată nu este cea care a provocat situația epidemiologică actuală din India.

Dintre cele 35 de persoane care au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2, în prezent se află internate 19 persoane, dintre care 18 la Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București și una la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.

Celelalte 16 persoane se află, în continuare, în izolare în localitatea Popești-Leordeni.

În data de 30.04.2021, pacienților internați în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” li s-au prelevat probe pentru efectuarea testelor de screening RT-PCR și a secvențierii, iar în după-amiaza zilei de 03/05/2021, INCDMM Cantacuzino a comunicat la INSP rezultate pozitive la secvențiere pentru varianta britanică la 3 pacienți, precum și pentru o variantă indiană, alta față de cea care a provocat situația epidemiologică actuală din India, la alți 7 pacienți.

Alți 5 pacienți au fost pozitivi pentru varianta B.1.127 care nu reprezintă o varianta ce determină îngrijorare. În 3 cazuri probele au o încărcătură virală mică neconcludentă”, arată comunicatul INSP.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati