Nicușor Dan: Fonduri nerambursabile de 275 milioane de lei, atrase în ultimii 3 ani pentru modernizarea serviciilor medicale

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a vizitat, vineri, Secţia de Chirurgie I a Spitalului Clinic Colentina, unde s-au făcut lucrări. Primarul a discutat cu personalul despre lucrările realizate, dar şi cu parte dintre pacienţii internaţi.

Potrivit sursei citate, Municipalitatea a atras, în ultimii trei ani, fonduri nerambursabile de aproape 275 de milioane de lei pentru modernizarea serviciilor medicale din spitalele administrate de Primăria Capitalei.

El a scris, vineri, pe Facebook, că din această sumă 183.610.614,13 de lei sunt fonduri nerambursabile naţionale obţinute prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar 91.254.674,77 de lei constituie fonduri europene atrase prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Nicuşor Dan a vizitat, vineri, Secţia de Chirurgie I a Spitalului Clinic „Colentina”, unde au fost executate lucrări de renovare, recompartimentare şi modernizare, pentru funcţionarea optimă a circuitelor medicale.

El a menţionat că lucrările au început în mai 2023 şi au fost finalizate în ianuarie anul acesta, iar fondurile necesare investiţiei au fost alocate de la bugetul local.

Nicuşor Dan a spus că este una dintre secţiile de chirurgie cele mai solicitate de pacienţi din toată ţara, fiind realizate intervenţii chirurgicale de mare complexitate.

Primarul general al Capitalei a menţionat că tot în cadrul Spitalului „Colentina” se execută lucrări de modernizare/extindere a instalaţiilor electrice, de ventilaţie, tratare a aerului, montare a sistemelor de detectare, semnalizare, alarmare incendii şi depăşire a concentraţiei maxime de oxigen.

El a adăugat că Spitalul „Colentina” este una dintre cele nouă unităţi medicale administrate de Primăria Capitalei în care se execută astfel de lucrări, iar pentru finanţarea acestora Municipalitatea a atras fonduri europene nerambursabile, prin POIM.

Urmărește știrile News București și pe canalul de WhatsApp.  

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati