Ford anunță primul automobil complet electric asamblat în România

Ford a prezentat viitorul Transit Courier, vehicul comercial care, începând din toamna acestui an, va fi asamblat la uzina din Craiova alături de varianta sa pentru persoane, Tourneo Courier și de SUV-ul Puma, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit Ford, pentru a crește productivitatea, E-Transit Courier a fost complet reproiectat în jurul unei suprafețe de marfă mai mari și mai ușor configurabilă, care oferă cu 25% mai mult volum de încărcare față de modelul anterior, inclusiv sarcină utilă crescută și spațiu pentru doi europaleți.

Compania transmite că E-Transit Courier este următorul pas al programului global de peste 50 de miliarde de dolari prezentat de Ford cu scopul de a conduce revoluția electrificării. Compania își electrifică emblematica familie de vehicule comerciale Transit, iar E-Transit Courier se alătură modelelor mai mari din portofoliul Ford Pro, respectiv E-Transit și E-Transit Custom.

„E-Transit Courier face pași importanți în segmentul din care face parte și propune performanță EV fără compromisuri, o capacitate de încărcare mai mare și suport digital cu o conectivitate de top. Poziția de lider de piață a diviziei Ford Pro, menținută pe o perioadă îndelungată, ne oferă o perspectivă de neegalat asupra nevoilor clienților și înseamnă că îi putem ajuta să obțină o productivitate mare de la autoutilitarele lor de dimensiuni compacte, cu o mai bună conectivitate și o capacitate de încărcare mai mare ca niciodată”, a declarat Hans Schep, director general Ford Pro, Europa.

Noul E-Transit Courier își va face debutul public la Salonul de vehicule comerciale din Birmingham, Marea Britanie, în perioada 18-20 aprilie, și este programat să intre în producție în 2024. Clienții vor putea comanda versiunile cu motoare pe benzină și diesel din vara lui 2023, livrările fiind programate să debuteze până la finalul anului

Specificațiile modelului Ford

Sistemul de propulsie complet electric al E-Transit Courier a fost proiectat pentru a oferi clienților o experiență de condus fără compromisuri, incluzând un motor puternic de 100 kW și posibilitatea de conducere cu o singură pedală (One-Pedal) – detaliile complete ale performanței și autonomiei vor fi confirmate la o dată ulterioară.

Ford Pro se așteaptă ca E-Transit Courier să fie popular printre clienții care încarcă în locațiile proprii – viteza de încărcare la AC fiind de 11 kW, o încărcare completă necesitând 5,7 ore. Încărcarea poate fi programată pentru a profita de energie mai ieftină peste noapte folosind ecranul tactil din vehicul.

E-Transit Courier oferă o capacitate de încărcare rapidă DC de până la 100 kW. Sistemul este capabil să adauge 87 km de autonomie în 10 minute și să se încarce de la 10 la 80% în mai puțin de 35 de minute.  E-Transit Courier vine, de asemenea, cu un an de acces gratuit la rețeaua de încărcare Blue Oval, care urmează să includă la nivel european 500.000 de puncte publice de încărcare până în 2024.

Sistemul Plug and Charge le permite proprietarilor E-Transit Courier să conecteze pur și simplu mașina la stațiile de încărcare din rețeaua Blue Oval și să plece, conexiunea, autentificarea și plata fiind automate. Încărcarea începe automat și un rezumat al facturii este trimis proprietarului la terminarea încărcării. Pentru a oferi date cât mai reale, sistemul de tip cloud denumit Intelligent Range cumulează numeroase informații pentru a calcula o autonomie cât mai reală.

sursa: economedia.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati