Forţele de menţinere a păcii UNIFIL au sesizat explozii lângă Al-Boustan în sud-vestul Libanului

0
223

Forţele Interimare ale Naţiunilor Unite în sudul Libanului (UNIFIL) au făcut apel la reţinere maximă la graniţa libaneză cu Israelul în urma escaladării masive a violenţelor dintre palestinieni şi Israel, relatează dpa.

„Forţele de menţinere a păcii UNIFIL au sesizat explozii lângă Al-Boustan în sud-vestul Libanului”, se arată într-un comunicat al UNIFIL.

Acesta a adăugat că comandantul UNIFIL este în contact cu părţile implicate,”cerându-le să exercite reţinere maximă (…) pentru a preveni o escaladare şi pierderi de vieţi omeneşti”.

O sursă de securitate libaneză din sudul Libanului a indicat că în jur de 45 de obuze israeliene au căzut la marginea satului Dhayra, în regiunea Tyr.

Atacul cu obuze a fost în represalii la o tentativă de infiltrare a trei suspecţi palestinieni în Israel din sudul Libanului.

Mişcarea pro-iraniană Hezbollah din Liban a negat orice legătură, spunând: „Nu suntem implicaţi într-o astfel de ciocnire”.

Armata israeliană a declarat luni că a împuşcat „un număr de suspecţi înarmaţi” care au intrat în Israel din statul vecin Liban.

Militanţi islamişti Hamas au ucis peste 700 de persoane în Israel după un atac fără precedent la sfârşitul săptămânii, Israelul ripostând cu raiduri aeriene care au ucis alte peste 500 de persoane în Fâşia Gaza.

Sursa: AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.