Forumul #YouthWorkWorks „Lucrul cu tinerii din România, resurse şi perspective”

Federaţia Young Men’s Christian Associations România (YMCA România), Asociaţia Young Initiative (AYI) şi Centrul pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă (CDCD) organizează la Bucureşti, în cadrul proiectului „Standarde şi politici publice sustenabile în lucrul cu tinerii din România”, Forumul #YouthWorkWorks – „Lucrul cu tinerii din România, resurse şi perspective” şi cea de-a patra întâlnire a Grupului Naţional Standarde Tineret.

  • Evenimentele se desfăşoară în perioada 19-21 iunie 2019 la Hotel Ibis Palatul Parlamentului (Str. Izvor nr. 82-84, Sector 5).

In prima zi, cu începere de la ora 13:00, va fi lansat primul curs în format MOOC (Massive Open Online Course) din România dedicat politicilor publice de tineret prin care se propune participanţilor să descopere mai multe despre e-learning şi dezvoltare organizaţională.

În data de 20 iunie, la masa de discuţii privind propunerea alternativă de politică publică dedicată standardizării şi creşterii calităţii lucrului cu tinerii din România, alături de organizatori vor fi personalităţi guvernamentale, reprezentanţi şi experţi din sectorul de tineret, reprezentanţi ai unor instituţii publice, parteneri cu atribuţii în domeniul tineretului, a precizat un comunicat al organizatorilor.

La cea de-a patra întâlnire de lucru Standarde de Tineret, membrii grupului vor analiza rezultatele forumului şi vor stabilii paşii următori în promovarea standardelor pentru activităţile de lucru cu tinerii.

Sunt aşteptaţi la eveniment peste 40 de participanţi şi invitaţi, pentru un dialog concret şi eficient, precum şi comunicare de soluţii adresate domeniului de tineret din România, pentru a sprijini dezvoltarea acestuia, creşterea calităţii serviciilor şi programelor oferite de către acesta.

Proiectului „Standarde şi politici sustenabile în lucrul cu tinerii din România” este co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020, Componenta 1: Creşterea capacităţii ONG-urilor şi a partenerilor sociali de a formula politici publice alternative; Axa prioritară – Administraţie Publică şi sistem judiciar eficiente; Operaţiunea: Dezvoltarea şi introducerea de sisteme şi standarde comune în administraţia publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetăţeni şi mediul de afaceri în concordanţă cu SCAP, având cod SIPOCA 149 / cod MySMIS 112133.

Proiectul are ca scop creşterea capacităţii ONG-urilor de a formula, monitoriza şi evalua politici publice în domeniul lucrului cu tinerii, atât prin propunerea unor standarde de calitate în lucrul cu tinerii, lansarea unui curs online in format MOOC, cât şi prin instruirea unui numar de 100 de persoane – personal şi voluntari ai organizaţiilor de tineret, institutii publice, parteneri sociali, în vederea participării active la dezvoltarea şi îmbunătăţirea politicilor de tineret.

Proiectul va avea o durată de 16 luni, respectiv iulie 2018 – noiembrie 2019 şi are o valoare totală de 748.178,65 lei din care valoare eligibilă nerambursabilă FSE 615.482,40 lei, valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional 117.432,69 lei şi cofinanţare parteneri 14.963,56 lei.

Fondată în 1919 de către Regina Maria a României, Federaţia Young Men`s Christian Associations (YMCA România) face parte din marea familie YMCA din lume care operează din 1844 în 122 de ţări, având misiunea de a împuternici tinerii în scopul de a dezvolta caractere şi comunităţi puternice, în spiritul valorilor creştine, creând contexte deschise tuturor. Viziunea YMCA România este de a construi copii puternici, familii puternice, respectiv, comunităţi puternice, în care toţi să aibă şanse egale de a învăţa, a creşte şi a prospera. Organizaţiile membre ale federaţiei îşi desfăşoară activităţile în Baia Mare, Cavnic, Timişoara, Constanţa, Bucureşti, Arad. Programele YMCA România sunt relevante pentru comunităţile pe care le deserveşte, oferind soluţii reale şi răspunsuri concrete la problemele cu care tinerii, familiile şi comunităţile se confruntă în prezent: educaţie, social, stil de viaţă sănătos, dialog structurat şi politici publice.

Asociaţia Young Initiative sprijină dezvoltarea prin educaţie a tinerilor şi comunităţilor din România din 2009. Avem o misiune simplă, formată din 4 cuvinte care pentru noi înseamnă atât de mult: „Empowering people through education”. Am fost şi suntem alături de zeci de copii instituţionalizaţi, sute de tineri şi de ONG-uri din România şi din Europa, iar numitorul comun este credinţa puternică în forţa educaţiei de a transforma comunităţi. Credem că o societate educată este o societate puternică şi liberă. Credem în puterea educaţiei de a schimba oameni şi comunităţi, de a crea oportunităţi şi de a sprijini copiii şi tinerii pentru a se dezvolta la adevăratul lor potenţial. O educaţie de calitate dezvoltă spiritul liber, iniţiativa, gândirea critică, curiozitatea şi creează premizele unei vieţi independente.

Centrul pentru Dezvoltare Comunitar Durabilă este o asociaţie fondată în anul 2010 la Giubega, judeţul Dolj, şi a fost susţinută de o echipă de lideri de tineret şi profesionişti în domeniul lucrului cu tinerii şi animaţiei socio-educative pentru dezvoltarea de proiecte care au încurajat participarea tinerilor din mediul rural la viaţa comunităţilor lor. CDCD s-a afirmat de asemenea ca organizaţie care susţine specialiştii şi profesionalismul în domeniul tineretului implementând numeroase sesiuni de formare pentru lucrători de tineret, la nivel naţional şi internaţional. În ultimii ani, utilizând expertiza dezvoltată, CDCD s-a implicat activ în susţinerea dezvoltării politicilor de tineret în România, inclusiv în calitate de corespondent naţional român pentru Youth Wiki, enciclopedia europeană a politicilor de tineret.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati