Fost judecător CCR: Cresc pensiile, marile companii duc mai puțini bani acasă/Unii pierd

Fostul judecător CCR Petre Lăzăroiu a declarat, miercuri seară, că dacă punctul de pensie va crește cu 40%, atunci marile companii „vor duce mai puțini bani acasă”.

„Sigur ca e foarte greu acum sa dai 40%. Daca nu s-ar fi imprumutat zeci de miliarde era mai simplu. Care e de fapt miza majorarii pensiilor? Ca obligatoriu angajatorii vor trebui sa dea mai mult la buget si atunci marile companii duc mai putini bani acasa, e un motiv real, de ce sa ne ascundem? Dar la 40% crestere pensii cresc si incasarile la buget, deci o parte din ei se intorc la buget circa 40-46%. Este o miza extrem de serioasa, unii pierd. Vor castiga amaratii de pensionari si vor castiga si salariatii. Acum e extrem de greu pentru ca banii imprumutati s-au cheltuit. Va fi greu sa aduci inapoi cresteri de taxe. Ati vazut ca multinationalele au scos oameni in strada”, a declarat Petre Lăzăroiu, la Antena 3.

Petre Lăzăroiu a afirmat că liberalii vor încerca să întârzie aplicarea legii.

”(…) orice demers cere timp si intarzie aplicarea legii. Daca se sesizeaza CCR e un timp peste care nu ai cum sa treci. Daca se respinge, urmeaza motivarea. Presedintele are doua arme, sa intoarca legea la Parlament pentru reexaminare, dupa care sa o atace el la CCR. Deci trecem de alegerile generale? Trecem”, a adăugat Lăzăroiu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati