Fost ofițer de poliție din Capitală, condamnat pentru că a bătut un presupus hoț

Un fost ofițer de poliție din Capitală a fost condamnat definitiv după ce a bătut un suspect pe care îl ancheta, potrivit stirileprotv.ro.

Bărbatul nu va ajunge însă, după gratii, acolo unde victima lui este închisă într-un alt dosar, dar va trebui să-i plătească daune morale.

Pedeapsa pronunțată de instanța Curții de Apel București este de 10 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe termen de trei ani. Este o condamnare definitivă pentru fostul comisar șef de poliție judiciară de la Secția 24 din Capitală, cel care a fost acuzat că în urmă cu patru ani, când ancheta un suspect de furt, ar fi devenit extrem de violent și ar fi început să îl lovească.

De altfel, incidentul a ieșit la iveală în timpul anchetei, atunci când procurorul a remarcat că suspectul are multe vânătăi în zona feței, așa încât a început să facă cercetări și a cerut chiar imagini surprinse de camere de supraveghere din zona secției de poliție.

Însă suspectul negase că ar fi fost agresat, iar polițistul care ulterior a devenit chiar el suspect de agresiune a negat orice acuzație de violență. A pretins că, de fapt, individul, care era cercetat pentru furt, s-ar fi lovit cu capul de pereți. Până la urmă, însă, polițistul a recunoscut acuzațiile de purtare abuzivă. Astfel a ajuns la această pedeapsă cu suspendare, însă va trebui să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității, fie la Hipodromul din Ploiești, fie la Biblioteca Județeană, mai ales că între timp s-a pensionat. În plus, va trebui să-i plătească presupusul hoț, care între timp a ajuns la închisoare pentru alte acuzații, 10.000 lei daune morale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati