Fost primar și consilier local din Buzău condamnat pentru conducere fără permis

0
196
Pixabay

Fostul primar al comunei Lopătari, Vasile Lefter, care a demisionat recent din funcţia de consilier local, a fost condamnat de către magistraţii Judecătoriei Râmnicu Sărat la un an şi două luni de închisoare cu suspendare pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice cu permisul suspendat şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Ţinând cont de săvârşirea mai multor infracţiuni, instanţa de judecată a adăugat un spor de pedeapsă.

„Tip solutie: Condamnare. Condamnă pe inculpatul LEFTER VASILE, la pedeapsa de 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendat, la data de 29.06.2023. Condamnă pe inculpatul LEFTER VASILE, la pedeapsa de 9 (nouă) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, la data de 12.04.2023. Condamnă pe inculpatul LEFTER VASILE la pedeapsa de 9 (nouă) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, la data de 29.06.2023. Constată că infracţiunile săvârşite de inculpat sunt concurente, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea şi anume aceea de 9 (nouă) luni închisoare la care se adaugă sporul de 1/3 din celelalte pedepse stabilite, respectiv 5 (cinci) luni închisoare, inculpatul având de executat în final pedeapsa rezultantă de 1 (un) an şi 2 (două) luni închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei rezultante aplicate, sub supraveghere, pe o durată de 3 ani ce constituie termen de supraveghere pentru condamnat”, prevede soluţia dată de magistraţi.

Fostul ales local al comunei Lopătari a declarat că va urma să se consulte cu avocatul său pentru a stabili următorii paşi procedurali având în vedere că soluţia poate fi atacată cu apel.

„Nu am primit până acum hotărârea. Am aflat şi eu despre condamnare de la avocat, dar nu am primit încă hotărârea. Voi sta de vorbă cu avocatul pentru a lua o decizie ulterioară”, a declarat pentru AGERPRES, fostul primar şi consilier local al comunei Lopătari, Vasile Lefter.

Potrivit deciziei instanţei de judecată, pe durata termenului de supraveghere, Vasile Lefter va trebui să respecte o serie de măsuri.

„Pe durata termenului de supraveghere, condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Buzău, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Impune condamnatului să execute următoarele obligaţii: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile la Primăria Com. Lopătari, jud. Buzău. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei.

Potrivit conducerii Primăriei Lopătari, fostul consilier şi-a prezentat demisia din consiliul local.

„Şi-a dat demisia din Consiliul Local acum o lună şi ceva. Am procesat demisia în Consiliul Local, urmează să intre următorul consilier, după ce este validat de instanţă”, a declarat, pentru AGERPRES, Claudiu Constantin.

Fostul primar al comunei Lopătari ar fi fost implicat la finalul lunii iunie într-un accident rutier uşor, în urma unor verificări oamenii legii stabilind că acesta ar fi circulat cu permisul suspendat.

„În data de 29 iunie, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Buzău a reţinut un bărbat pentru infracţiuni la regimul rutier. Bărbatul a fost depistat în localitatea Oreavul, după ce a plecat de la accidentul soldat doar cu pagube materiale în care a fost implicat pe DN2E85, în Poşta Câlnău, lăsându-şi autoturismul la faţa locului. În urma verificărilor în bazele de date ale Poliţiei Române, s-a stabilit faptul că şoferul, un bărbat în vârstă de 70 de ani, din Lopătari, are exercitarea dreptului de a conduce suspendată. De asemenea, întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, însă bărbatul a refuzat”, a transmis anterior Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău.

La acel moment, Vasile Lefter a declarat pentru AGERPRES că a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor.

Sursa AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.