Fostul rugbyst George Baltă, prin Bucureşti în scaunul cu rotile: ”Știu, sunt un nebun care încearcă să golească un ocean cu o cană”

Fostul rugbyst George Baltă, rămas paralizat la 20 de ani în urma unui banal meci de rugby, a încercat să ajungă din Piaţa Victoriei în Pantelimon.

George Baltă este un fost rugbyst care, la vârsta de 20 de ani, a rămas paralizat de la piept în jos, în urma unui meci de pregătire. Bărbatul în vârstă de 36 de ani a suferit un accident cumplit în luna martie a anului 2006. La momentul respectiv, George a fost diagnosticat cu traumatism vertebro-medular cervical și luxaţie anterioară bilaterală C6-C7. De atunci, viața i s-a schimbat complet.

Din dorința de a face un experiment social, tânărul a dorit să plece din Piața Victoriei spre casă, în Pantelimon, în scaunul cu rotile.

Foto: Facebook / George Balta

Exercițiul a fost un chin pentru el, persoană cu handicap, din cauza nepăsării soferilor de pe liniile de autobuze sau a vatmanului de pe tramvai.

George Baltă a povestit totul pe Facebook.

„Am încercat să plec din piața Victoriei spre casă, în zona Pantelimon cu transportul public

Știu, sunt un nebun care încearcă să golească un ocean cu o cană.

Primul transport pe care l-am încercat a fost tramvaiul, domnul vatman nici măcar nu a sinchisit să coboare, să-mi dea un sfat, mi-a spus că pe linia aia nu există tramvai adaptat

Am încercat să traversez jumătate de piață să ajung la un autobuz, fără ajutor să urc bordurile nu aș fi reușit, decât dacă aș fi luat-o printre mașini

Am ajuns în stație și primul șofer de autobuz a avut aceeași atitudine, nu a coborât.

L-am așteptat pe următorul și de data asta șoferul a tras autobuzul aproape de trotuar astfel încât rampa să pice pe trotuar că să pot urca ușor, chiar m-a și ajutat.

Mulțumesc, domnule!

Am încercat și metroul

După ce am coborât, am ajuns în fața unui elevator cu centrul de comandă pus foarte sus ca să-l pot acționa.

A venit un domn de la pază care mi-a explicat cum funcționează și care mi-a spus că el nu are voie să mă ajute

Zic ok, dar știți cumva dacă pot ajunge în Pantelimon?

Mi-a răspuns că stația de acolo nu are lift! MINUNAT!

Ce îmi doresc să înțelegeți voi, toți este că rampele, bordurile, lifturile nu facilitează doar persoanele cu dizabilități.

Ele sunt de mare ajutor și mamelor cu copii mici și bătrânilor, celor care au o dificultate de deplasare temporară”, a scris George Baltă pe Facebook.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati