Fostul șef al Oracle România recunoaște că a luat mită 569.000 de euro și scapă de închisoare. A încheiat cu DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei

Fostul director general al Oracle România Sorin Mîndruţescu a încheiat cu procurorii DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru şapte fapte de luare de mită, în dosarul în care era cercetat pentru că ar fi primit bani de la firme de IT pentru a le da oferte de preţ avantajoase.

El a primit o condamnare de doi ani şi jumătate de închisoare pentru luare de mită şi 120 de zile de muncă în folosul comunităţii, dosarul şi acordul încheiat fiind trimise de DNA instanţei, scrie G4Media.

Suma totală luată de el ca mită se ridică la 569.413 euro, bani luați de la firme din domeniu, care erau interesate să se înscrie la licitaţii organizate de diverse instituţii.

În schimbul banilor, el le punea la dispoziţie oferte de preţ avantajoase ale produselor Oracle vândute de filiala din România, astfel încât firmele să poată să se înscrie şi să participe la licitaţiile publice de care erau interesate.

Procurorii spun că banii au fost primiţi fie în conturi personale ale inculpatului, fie în conturi ale unor societăţi controlate de inculpat.

Toți banii au fost recuperați, după ce inculpatul a plătit aproape 530.000 de euro, iar pentru diferență i s-au pus niște popriri.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati