FOTO 40 de mașini abandonate din Sectorul 1, ridicate în ultima săptămână

Polițiștii locali din Sectorul 1 au ridicat, în ultima săptămâna, 40 de vehicule fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public, ca urmare a dispoziției semnate de primarul Sectorului 1. Unde își pot găsi proprietarii mașinile.

În total, de la începutul anului și până în prezent, au fost ridicate 131 autovehicule. În plus, au fost luate în evidență alte 983 vehicule fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public, dintre care un număr de 517 vehicule au fost ridicate de proprietari în urma măsurilor de somare.

Dintre vehiculele ridicate și nerecuperate de proprietari/ deținători, în perioada 1 ianuarie 2021- 17 iunie 2021 au fost predate către REMAT, spre valorificare, un număr de 114 vehicule.

Vehiculele ridicate de pe raza Sectorului 1 sunt depozitate în Șos. Odăii nr. 3-5, Sector 1.

Identificarea și ridicarea autovehiculelor abandonate sau fără stăpân se fac în baza:
– Legii 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, fiind acele autovehicule care se află pe domeniul public sau privat al statului de cel puțin 6 luni, al căror proprietar sau deținător legal este cunoscut și despre care există indicii că nu mai îndeplinesc condițiie de circulație;
– Hotărârii Guvernului nr. 156/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale;
– Hotărârii Consiliului Local Sector 1 nr. 16/2016 privind procedura de lucru pe linia vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al Sectorului 1.

Acțiunile de identificare și ridicare a vehiculelor abandonate sau fără stăpân de pe străzile Sectorului 1 vor continua până când domeniul public va fi eliberat, iar Sectorul 1 va fi redat cetățenilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati