FOTO/ A fost inaugurată o bandă dedicată transportului în comun pe Bulevardul Regele Mihai I

0
706
Foto: Facebook / Stelian Bujduveanu

În Capitală a fost inaugurată, miercuri, o bandă dedicată transportului în comun pe Bulevardul Regele Mihai I, de la Piaţa Presei până la Arcul de Triumf.

”Avem începând de astăzi încă 2,9 km de benzi unice dedicate STB. În total – aproximativ 23 de km. Cele mai noi dintre acestea sunt cele de pe bulevardele Regele Mihai I, Kiseleff și Aviatorilor.”, a declarat viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu.

Foto: Facebook / Stelian Bujduveanu

Potrivit sursei citate, autobuzul 205 va face doar 3 minute, față de 25 înainte, de la Piața Presei până la Arcul de Triumf.

La inaugurare a fost prezent şi ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

 

Ce culoare unice pentru transportul public sunt în Nordul Capitalei, potrivit viceprimarului:

  • Pe B-dul Regele Mihai I:
Zona centrală cuprinde trei benzi de circulație, două spre Arcul de Triumf (dintre care banda 1 este rezervată transportului public) și una spre Piața Presei, dedicată transportului general. A fost realizată și o nouă platformă de stație, pe scuarul de delimitare, la intersecția cu Str. Primo Nebiolo.
  • Pe Șoseaua Kiseleff:
Din cele 4 benzi de circulație, banda 1 este rezervată transportului public. S-au realizat și stații noi STB cu platformă, la intersecțiile cu străzile Mareșal Alex. Averescu, Docenților, Arh. Ion Mincu și Monetăriei.
  • Pe B-dul Aviatorilor:
➖Pe tronsonul cuprins între Str. Arh. Ion Mincu și P-ța Charles de Gaulle, pe sensul spre P-ța Charles de Gaulle există 4 benzi de circulație, dintre care banda 1 este rezervată transportului public local. Pe sensul opus sunt 2 benzi de circulație. Au fost realizate și două stații noi cu platformă, la intersecția cu strada Arh. Ion Mincu și lângă accesul la stația de metrou Aviatorilor.
➖Pe tronsonul cuprins între B-dul Beijing și P-ța Charles de Gaulle, pe sensul spre P-ța Charles de Gaulle, au fost realizate 4 benzi de circulație, dintre care banda 4 este rezervată transportului public local. Pe sensul opus sunt 2 benzi de circulație pentru traficul general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.