FOTO A început semnalizarea celor mai vulnerabile puncte din traficul bucureştean

Prima trecere de pietoni de tip covor antiderapant din material bicomponent din București a fost trasată marți pe Bld. Iuliu Maniu, într-o zonă utilizată de peste 400 de copii de la Grădinița 246 și Școala 117.

Locul a fost ales pentru că în zonă au avut loc frecvent accidente soldate cu victime, pe fondul traversării neregulamentare și neacordării de prioritate.

Proiectul a fost realizat de către Asociatia EDIT, în parteneriat cu Generali România și face parte din Programul Național de Educație pentru Siguranță – “România în Siguranță” desfășurat de EDIT alături de Poliția Română și Ministerul Educației și Cercetării.

Tehnica utilizată pentru amenajarea trecerii pentru pietoni presupune aplicarea unei suprafețe rugoase, de culoare roșie, cu 17 metri înainte de locul de traversare, pe fiecare sens de deplasare. Această suprafață beneficiază de vizibilitate sporită și, în același timp, scade substanțial distanța de frânare datorită proprietăților antiderapante.

De asemenea, trecerea este dotată cu suprafață tactilă pentru nevăzători. Lucrările de reamenajare a trecerii de pietoni au fost realizate cu ajutorul companiilor specializate Swarco și Dumava.

Activitățile vor continua, una dintre principalele priorități ale Brigăzii Rutiere reprezentând-o prevenirea și reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicați pietonii.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati