FOTO/ Administraţia Parcului Văcăreşti anunţă că a înlocuit foişoarele vechi

0
94

Administraţia Parcul Natural Văcăreşti anunţă că au fost înlocuite toate foişoarele vechi cu unele „noi şi sigure” pentru vizitatori, potrivit agenției de presă Agerpres.

„Suntem foarte fericiţi că putem să vă dăm azi o veste foarte bună, au fost înlocuite toate foişoarele vechi, nesigure, cu unele noi şi sigure pentru vizitatori, adulţi şi copii. Am reuşit acest lucru cu sprijinul domnului Primar General şi al partenerilor noştri de la Primăria Sectorului 4. De azi, putem să folosim toate foişoarele de observaţie din parc cu încredere, pentru a observa speciile din parc sau pur şi simplu pentru a ne bucura de peisaj”, scrie Administraţia, pe Facebook.

Pe 25 mai, Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti transmitea că renunţă la colaborarea cu Primăria Municipiului Bucureşti şi solicita demisia actualei conduceri a Administraţiei Parcului Natural Văcăreşti. Printre altele, asociaţia îi reproşa Administraţiei că „demolează infrastructura” de vizitare a parcului, dar şi faptul că a refuzat să folosească studiile şi datele obţinute de Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti în 10 ani de activitate.

„Administraţia Parcul Natural Văcăreşti demolează infrastructura de vizitare a parcului, apreciată de zecile de mii de vizitatori. Asociaţia PNV s-a angajat în mod oficial să suporte costurile reparaţiilor acestora dacă expertiza tehnică o va cere. Administraţia nu a comunicat nimic în acest sens”, se arăta în comunicatul asociaţiei.

În replică, directoarea Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti, Ştefania Simion, declara că decizia demontării foişoarelor din parc a fost luată deoarece acestea au început să putrezească şi nu mai erau sigure, motiv pentru care vor fi înlocuite.

„Atunci când au fost montate de către asociaţie – nu ştim când, în 2016-2017 aproximativ, pentru că asociaţia nu ne-a răspuns la această întrebare – probabil că ele au fost OK din punct de vedere al siguranţei. La momentul de faţă nu mai sunt, pentru că sunt putrezite. O instalaţie de lemn putrezeşte şi nu mai ai ce să repari la ea. În plus, noi nu putem să le reparăm la momentul de faţă, pentru că nu sunt ale noastre, nu sunt pe gestiunea noastră. Intrăm la alte infracţiuni… O să le demolăm şi o să instalăm altele noi, exact pe locaţiile care sunt acum”, preciza Ştefania Simion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.