FOTO/ Alexandru Petrescu (PSD Sector 1): Clotilde Armand și Nicușor Dan nu par să înțeleagă importanța istorică a Parcului Herăstrău

Vicepreședintele PSD Sector 1 Alexandru Petrescu se întreabă cui îi mai pasă de Parcul Herăstrău, pentru că primarului Sectorului 1, Clotilde Armand și primarului general Nicușor Dan, cu siguranță nu le pasă.

„Cel mai mare parc al Capitalei ar trebui să fie un model de spațiu de relaxare și recreere într-un “oraș verde”, un concept promovat de mulți politicieni, dar la care niciunul dintre ei nu aderă. După ce, anul trecut, locuitorii sectorului 1 au fost năpădiți de munți de gunoaie și de șobolani, Primăria se face că muncește și curăță de ochii lumii câteva petice din Parcul Herăstrău.

Oficial Parcul Regele Mihai I, Herăstrăul a fost creat în a doua parte a anilor ’30 sub denumirea Parcul Național “Regele Carol al II-lea”, devenit Parcul de Cultură și Odihnă “I. V. Stalin” în anii ’50, după care a luat denumirea consacrată în anii ’60, amintind de fosta comună suburbană de la limita Bucureștilor vechi.

Clotilde Armand și Nicușor Dan nu par să înțeleagă importanța istorică a acestui parc, pentru oraș dar mai ales pentru sectorul 1. Ceea ce ar trebui să fie o bijuterie de amenajare peisagistică și exemplu de valorificare a spațiului verde este, acum, un peisaj sordid, învechit, degradat și lăsat de izbeliște. Nici măcar copacii care înfloresc în această perioadă în Grădina Japoneză nu pot salva aparențele. Un primar implicat este pe teren în fiecare zi, discută cu oamenii, vede cum arată situația pe stradă, în parc, peste tot, pentru a nu pierde contactul cu realitatea citadină. Nu este cazul doamnei Armand și domnului Dan, pe care nu i-am văzut nici măcar la o plimbare scurtă prin Parcul Herăstrău”, a scris Petrescu, pe Facebook.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati