FOTO/ CJ Ilfov: Vineri a avut loc evenimentul de deschdere a lucrărilor pentru prima casă de tip familial din județ

Consiliul Județean Ilfov implementează, în parteneriat cu Fundația Hope and Homes for Children Romania, proiectul ,,Casa de tip familial P+E în localitatea Domnești”, prin care se urmărește o modalitate alternativă de ocrotire a copiilor cu măsură de plasament din Centrul de la Periș și inserția socio-profesională a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție.

Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov: ,,Îmi doresc să le ofer tuturor copiilor din Ilfov o șansă reală la dezvoltare. Luna aceasta începem construcția primei case de tip familial din județul Ilfov. Această casă va însemna acasă pentru cei 12 copii din Centrul de Plasament de la Periș. Colegii mei se ocupă îndeaproape de acești copii.  Le știm dorințele, le știm aspirațiile, încercăm să-i includem în activități diverse, menite să-i dezvolte și să le ofere oportunități. Unii practică fotbal, alții box, avem un băiat înscris la un curs de IT, avem o fetiță care își dorește să lucreze într-un cabinet veterinar. Toți acești copii au dreptul să trăiască într-o atmosferă de familie, unde să găsească sprijin emoțional. O casă de tip familial poate oferi asta și mult mai multe.”

Mihaela Toader, administratorul public al județului Ilfov: ,,Proiectul casei de la Domnești reprezintă rezultatul unei colaborări oneste și transparente între administrația publică și societatea civilă, colaborare ce are ca scop îmbunătățirea vieții copiilor. Mulțumim Hope and Homes for Children pentru implicare și, de asemenea, primarului comunei Domnești. Sperăm că proiectul de azi este doar un prim pas spre ceea ce ne dorim să realizăm împreună și că va reprezenta un exemplu de bună practică pentru cei care vor să aibă o astfel de implicare în comunitățile pe care le reprezintă.”

Robert Ion, director de fundraising și comunicare, Hope and Homes for Children România: ,,Suntem bucuroși să deschidem lucrările primei case familiale pe care noi o construim în județul Ilfov. Curând, 12 copii pentru care această casă va reprezenta ancora, siguranța și căldura unui cămin se vor muta Acasă. Iar împreună cu AREI și în parteneriat cu Consiliul Județean și DGASPC Ilfov, închidem Centrul de plasament Periș. Al 63-lea orfelinat închis de Hope and Homes for Children, la nivel național. Mulțumim tuturor celor care fac posibil acest lucru!”

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati