FOTO Comitetul militar mixt româno-pakistanez, la sediul MApN

0
110

Vineri, 11 noiembrie, s-a desfășurat cea de-a treia reuniune a Comitetului militar mixt româno-pakistanez, la sediul Ministerului Apărării Naționale. Lucrările au fost deschise de secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, delegația pakistaneză fiind condusă de sub-secretarul de stat din Ministerul Apărării al Republicii Islamice Pakistan, Shahzad Ahmad, anunță MApN.

Pe timpul discuțiilor din cadrul Comitetului, au fost abordate subiecte extinse care au vizat aspecte privind situația de securitate la nivel regional, în contextul războiului de agresiune desfășurat de Federația Rusă împotriva Ucrainei, eforturile depuse de cele două state pentru menținerea păcii, precum și posibilitățile de extindere a colaborării în următoarele domenii: tehnico-militar, educație, respectiv forțe navale. Secretarul de stat român a adresat mulțumiri pentru sprijinul acordat de Pakistan României în procesul de evacuare a cetățenilor români din Afganistan în urma finalizării misiunii Resolute Support.

În încheiere, a fost reconfirmată dorința de a dezvolta cooperarea practică dintre armatele celor două state, inclusiv prin implementarea concretă a proiectelor definite la nivel bilateral pentru anul 2023.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.