FOTO Controale în mall-urile, piețele și transportul public din București. S-au dat amenzi uriașe

0
558

Polițiștii și jandarmii Capitalei au făcut controale în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase şi în mijloacele de transport în comun, pentru a vedea în ce măsură sunt respectate măsurile anti-COVID. La final, s-au dat amenzi în valoare de zeci de mii de lei.

Echipele de control au fost formate din poliţişti ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, jandarmi, polițiști locali.

Verificări într-un mall din Sectorul 4

„În 11 decembrie, polițiștii ai Secției 15 Poliție împreună cu jandarmi au efectuat verificări în interiorul unui mall din sectorul 4, fiind verificate 25 de societăți comerciale, iar 57 de persoane au fost legitimate. În urma acestei activități au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.500 de lei pentru nerespectarea dispozițiilor Legii 55/2020”, se arată într-un comunicat transmis de Poliția Capitalei.

De asemenea, sâmbătă, 12 decembrie, polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 6 și Secția 25 Poliție au sancționat cu o amendă de 5.000 de lei pe administratorul unei societăți comerciale având în vedere că localul acestuia funcționa cu o terasa închisă cu geamuri.

Magazin cu aparat de termoscanare defect

De asemenea, polițiști ai Secției 13 Poliție împreună cu polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 3 au acționat într-o piață și în două mari magazine din zona de competență.

La unul dintre cele două magazine, polițiștii au constatat că aparatul de termoscanare, amplasat la intrare, prezenta o defecțiune în ceea ce priveste afișarea temperaturii. În urma verificărilor la aceste obiective au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de peste 21.000 de lei.

Au fost verificări și în sectoarele 1 și 2

În sectorul 2 al Capitalei, polițiști de la sectorul 2, sprijiniți de polițiști locali, au desfășurat activități de prevenire a răspândirii SARS-Cov2 în zonele aglomerate, în special în incinta unui mall de pe raza de competență. Au fost verificate 48 de societăți comerciale și au fost legitimate peste 60 de persoane, fiind aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.500de lei.

De asemenea, polițiști ai ServiciuIui de Investigare a Criminalității Economice – Sector 1 sprijiniți de polițiști de la Secțiile 1-5 și polițiști locali au legitimat 55 persoane și au verificat 30 societăți comerciale.

În urma activităților echipele de control au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 38.000 de lei pentru nerespectarea Legii 55/2020 și pentru abateri de la normele din domeniul sănătății publice.

Aceste activități se vor desfășura și în zilele următoare, anunță Poliția Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.