FOTO Cum arată cel mai nou bazin de înot semiolimpic, inaugurat în Sectorul 4

0
71
Foto: Primaria Sectorului 4

Un modern bazin de înot semiolimpic şi o sală de sport dotată cu echipamente care să faciliteze activităţile sportive au fost inaugurate, joi, la şcoala 190 din Bucureşti, de Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, în prezenţa campioanei olimpice de nataţie Camelia Potec – preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

„O clădire nouă şi modernă adăposteşte acum noul bazin semiolimpic, cu o suprafaţă de 1.200 mp şi toate anexele tehnice necesare utilizatorilor, precum vestiare, duşuri, grupuri sanitare, camere pentru personalul didactic, spaţii tehnice, camere pentru echipamente sportive”, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Foto: Primaria Sectorului 4

Noul bazin are o lungime de 25 de metri, 15,4 metri lăţime şi şase culoare de înot, iar datorită acestor dimensiuni a putut fi omologat inclusiv pentru competiţiile naţionale şi internaţionale de nataţie.

Totodată, au fost amenajate şi 129 de locuri de gradene pentru spectatori şi părinţi care îşi vor urmări copiii, în cazul organizării de competiţii sportive.

Foto: Primaria Sectorului 4

Lucrările la noul bazin au început în urmă cu aproximativ un an, în curtea şcolii 190. Acesta a fost construit din temelie, pe amplasamentul vechiului bazin, care era descoperit, dezafectat, fără dimensiuni competiţionale, nefolosit de foarte mulţi ani şi aflat într-o avansată stare de degradare.

„Investiţiile în infrastructura educaţională şi infrastructura sportivă au reprezentat o prioritate pentru comunitatea noastră, pentru că timp de 30 de ani s-a făcut mult prea puţin pentru tot ceea ce înseamnă educaţie şi sport. Acest bazin pe care l-am inaugurat astăzi are o importanţă multiplă pentru noi, pentru că realizează o bază de selecţie deosebită pentru viitorii campioni, copiii din Sectorul 4 având acces liber la această facilitate sportivă. Îi mulţumesc Cameliei pentru eforturile făcute pentru omologarea acestui bazin de înot şi sper să avem în sectorul 4 tot mai mulţi campioni”, a declarat Daniel Băluţă.

Foto: Primaria Sectorului 4

De această bază sportivă vor beneficia, în primul rând, elevii care învaţă la şcolile şi liceele din Sectorul 4 – aproximativ 30.000 de copii care vor avea posibilitatea să practice înotul, gratuit, în cadrul orelor de sport, la bazinul de la Şcoala nr. 190.

Mai mult decât atât, în urma semnării unui protocol de colaborare între Primăria Sectorului 4 şi Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, lotul olimpic de nataţie va putea folosi această bază sportivă.

„Trebuie să recunosc că am emoţii, am emoţii ca atunci când am ajuns prima oară la bazin, când trebuia să mă dezechipez şi să intru să înot, însă de data asta nu voi intra să înot, însă emoţiile sunt aceleaşi. Totodată vreau să vă spun că sunt extrem de bucuroasă să particip la inaugurarea unui bazin, unui bazin atât de important pentru viitoarele generaţii. Îl felicit pentru acest lucru pe domnul primar şi îi felicit şi pe locuitorii acestui sector că au parte de o astfel de bază sportivă”, a declarat Camelia Potec.

Noul bazin este prevăzut cu un sistem performant şi sigur de recirculare, filtrare şi tratare a apei şi un sistem de încălzire/climatizare ce se va baza pe două centrale de tratare a aerului, cu recuperator de căldură în plăci. Asta înseamnă că apa din bazin va fi încălzită, în permanenţă, tratată, cu un nivel al PH-ul corespunzător, iar umiditatea din aer va fi controlată şi menţinută în limite conforme prin aerisire permanentă.

Odată cu realizarea bazinului de înot acoperit a fost reabilitată, modernizată şi extinsă şi actuala sală de sport a Şcolii Generale nr. 190, aflată, de asemenea, în stare de degradare, cu suprafeţe afectate de mucegai, pardoseală distrusă, accesorii şi obiecte sanitare deteriorate şi cu infiltraţii de apă către interior, la fiecare ploaie.

„În urma lucrărilor, copiii au la dispoziţie acum o sală de sport complet refăcută, cu o suprafaţă de 600 mp, cu o pardoseală nouă, specifică suprafeţelor de joc, echipamente şi accesorii noi care sa faciliteze activităţile sportive, cu vestiare şi grupuri sanitare moderne şi un sistem de termoficare eficient. De noile facilităţi sportive vor beneficia cei 1.872 de elevi ai Şcolii Nr. 190, precum şi elevii care vor fi implicaţi în competiţiile ce vor fi organizate aici”, arată sursa citată.

Costurile pentru realizarea bazinului sunt acoperite din bani europeni, în urma unui proiect cu finanţare nerambursabilă în valoare totală de peste 12 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.