FOTO/ Cum arată după renovare Teatrul „Ion Creangă”. Lucrările au fost finalizate

Lucrările de consolidare la Teatrul „Ion Creangă” s-au finalizat, a anunţat, miercuri, primarul Nicuşor Dan.

El a precizat într-o conferinţă de presă că lucrările au început în urmă cu 14 ani. „Vrem să schimbăm (…) modul ăsta de lucru în care Primăria nu plăteşte, proiectele sunt făcute prost, trebuie remediate pe parcurs. (…) Procedura de recepţie este în curs. După ce se va termina recepţia, o să fie verificarea de la ISU”, a menţionat Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, de-a lungul celor 14 ani s-au înregistrat diverse probleme. „Primăria a avut conturile blocate, constructorul a intrat în insolvenţă, au fost crize succesive – Ucraina, energie, coronavirus, au fost nu ştiu câte acte normative de mărire a costurilor. (…) În anumite perioade nu era rentabil economic pentru operator să lucreze la costurile din contract”, a explicat Nicuşor Dan.

Foto: Facebook / Nicusor Dan

Directorul Teatrului „Ion Creangă”, Gabriel Coveşeanu, a precizat că au fost finalizate lucrările de consolidare, reabilitare şi modernizare a sălii de spectacole a instituţiei.

„De fapt, tot procesul care a început în 2009 a avut în vedere consolidarea întregii clădiri (…). După ce s-a finalizat consolidarea clădirii din Piaţa Amzei 13, care aparţine de Primăria Sectorului 1, (…) noi am preluat sala şi cu ajutorul Primăriei Capitalei, Direcţia de Investiţii, s-a semnat contractul de reamenajare sală de spectacole. Asta s-a întâmplat în 2013”, a amintit Gabriel Coveşeanu.

Foto: Facebook / Nicusor Dan

El şi-a exprimat speranţa că primele spectacole în această sală vor fi susţinute în septembrie, odată cu începutul noii stagiunii.

„După 14 ani, ne întoarcem acasă, într-o casă nouă, modernă, funcţională. O casă frumoasă, în care sunt respectate, spunem noi, toate măsurile de siguranţă”, a adăugat Gabriel Coveşeanu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati