FOTO Cum arată Muzeul Copiilor din București, deschis publicului marți. Intrarea este gratuită

Primăria Municipiului București a inaugurat marți Muzeul Copiilor, situat pe Bd. Decebal nr 11. Acesta este deschis de marți până duminică, între orele 10:00-18:00, iar până la sfârșitul anului intrarea este gratuită.

“Am inaugurat azi Muzeul Copiilor, unic în țară! Va invit cu drag să-l vizitați! Este un centru ultramodern, interactiv, destinat copiilor între 4 și 18 ani, unde pot învață prin joc și unde își pot petrece timpul liber în siguranță! Mai mult decât atât, până la sfârșitul anului, intrarea la acest muzeul este gratuită!”, a scris Primarul General, Gabriela Firea, pe pagină de Facebook.

Muzeul Copiilor a fost construit de Primăria Capitalei prin Proedus, în această vara și are nu mai puțîn de 110 încăperi, fiind structurat pe secțiuni tematice, care acoperă domenii precum tehnologie, geografie, istorie, artă și cultură. Totodată, are 25 de expoziții interactive permanente, din toate domeniile.

”Ne-am dorit că aici copiii să poată vedea cu ochii lor, prin intermediul realității virtuale sau în mini-laboratoare tematice, ce înseamnă de fapt știință: brațe robotice, holograme, imprimante 3D, simulatoare de submarin sau rachetă.

La anatomie pot vedea cum arată un bloc operator în miniatură și pot experimenta proceduri medicale sau acordă primul ajutor. Pot face o călătorie virtuală prin corpul uman, se pot plimbă prin spațiul cosmic sau prin mediul subacvatic sau se pot plimbă printr-o grădina botanică sau o grădina zoologică virtuală.

Există și o zona de gaming, un studio radio și tv, laborator de creație grafică și multe alte surprize.”, a mai scris edilul Capitalei.

Pentru siguranță vizitatorilor și angajaților Muzeului Copiilor, se vor realiza igienizări și dezinfectari periodice, se vor asigura atât angajaților cât și vizitatorilor substanțe dezinfectante, măști și mănuși.

De asemenea, spațiul muzeal este dotat cu peste 40 de lămpi de sterilizare, purificare și ozonificare a aerului, care funcționează periodic și care sunt amplasate în zonele de vizitare.

Mai mult decât atât, deși capacitatea Muzeului este de 350 de vizitatori simultan, având în vedere situația epidemiologică actuală, s-a luat măsură reducerii numărului de vizitatori la 100, nu 170 cât ar permite legea, astfel încât toată lumea să fie în deplină siguranță.

Alte detalii ale Muzeului Copiilor :
– Secțiunea științe: expoziții digitale sau instalații interactive de explorare a mediului înconjurător;
– Mini-laborator de experimente ale unor fenomene chimice și fizice
– Secțiunea geografie: Harta interactivă a României – Spațiu de jocuri de cultură generală, Dezvoltare Sustenabilă, planetariu și astronomie.
– Secțiunea istoria orașului: Expoziție fotografică și interactivă – Bucureștiul de ieri și de azi.
– Secțiunea tehnologie și inovație: Instalații luminoase interactive pentru copii, Realitate Virtuală și Robotică.
– Secțiunea gastronomie: Spațiu gastronomic creat că o bucătărie a copiilor, complet utilată – unde se pot organiza ateliere de gătit sau nutriție pentru părinți și copii și unde cei mici pot învață despre alimente și despre mâncatul sănătos.
– Secțiunea artă și cultură, cu expoziții de costume de teatru, istoria filmului și a fotografiei, creație grafică, ateliere de desen, teatru, scriere creativă și chiar un mini-studio de radio-tv pentru înregistrări și transmisiuni live.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati