FOTO Cum arată noul autobuz Mercedes – Benz Citaro Hybrid, care va circula pe străzile din București

Gabriela Firea prezintă imagini cu primul autobuz Mercedes – Benz Citaro Hybrid din cele 130 care vor veni în Capitală. Lunar, vor sosi cate 20 de autobuze hybrid în București.

“Contribuim la creșterea calității aerului și diminuarea gradului de poluare din oraș. Am prezentat astazi primul autobuz Mercedes – Benz Citaro Hybrid, care a fost scos pe traseu pentru probele tehnice.“, a scris edilul Capitalei pe pagina de Facebook.

Autobuzele au o capacitate de până la 100 de pasageri, 27 aşezaţi şi 65 în picioare. Acestea vor circula dupa încheierea probelor pe linia 131.

Conform graficului de livrare din contract, în fiecare lună, până la finalul anului, vor sosi cate 20 de autobuze, iar în ianuarie 2021, ultimele 9.

“Odata cu achiziționarea acestor mijloace de transport ecologice și prietenoase cu mediul, realizăm un pas important pentru creșterea calității aerului din Capitală, dar și pentru modernizarea transportului public în comun, pentru ca bucureștenii să beneficieze de condiții demne de o capitală europeană.”, a scrie edilul Capitalei.

Noile autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid au o garantie de tip Full Warranty, de 8 ani şi 480.000 de km.

· Valoarea contractului este de 195.268.331,70 lei, fără TVA.

Finanțarea provine de la Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul ”Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane”.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati