FOTO Cum arată prima parcare ”park&ride” din Sectorul 4. În ce condiții este GRATUITĂ

Prima parcare etajată de tip „park & ride” din Sectorul 4 al Capitalei a fost inaugurată, joi, de primarul Daniel Băluță, la intersecția Șoselei Berceni cu Șoseaua Olteniței, scrie Ziare.com.

Edilul a precizat că este vorba despre o parcare cu o funcțiune mixtă, destinată pe de o parte celor care vor să ajungă în centrul orașului și să lase mașina lângă stația de metrou, pe de altă parte, riveranilor, cu care au fost încheiate deja aproximativ 90 de abonamente.
PARCARE

Construcția are trei nivele de parcare, printre care se numără și terasă, circulabilă, destinată exclusiv riveranilor. Acoperișul este prevăzut cu un sistem de degivrare, care menține o temperatura constanța de 5 grade pe durata iernii.

Noua construcție, dar și zona adiacentă, au o capacitate de 305 locuri de parcare. Pentru cei care folosesc parcarea în regim „park & rîde”, tariful va fi zero, iar pentru riverani 10 lei/luna.

„Statul român investește pentru a fluidiza traficul. Pentru o perioada de timp, oamenii trebuie să se obișnuiască cu utilizarea acestei parcări. De aceea, decizia pe care am luat-o a fost aceea că, pentru minimum un an, accesul în parcare să fie gratuit.

Pentru riverani, care au abonamente, tariful este de 10 lei/luna. Scopul pe termen scurt nu este acela de a recupera deîndată investiția, ci de a decongestionă traficul”, a spus edilul.

Lucrarea a presupus o investiție de 3,5 milioane de euro plus TVA, prețul pe metru pătrat de construcție fiind de aproximativ 500 de euro plus TVA, cu o durata de realizare de 18 luni.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati