FOTO Cum arată tramvaiele modernizate în Uzinele STB. Primul de acest tip va fi introdus în traseu, pe linia 1/10

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunță la începutul anului școlar că STB a suplimentat numărul mijloacelor de transport în comun cu încă 130 de autovehicule. De asemenea, 10 tramvaie au fost reabilitate și modernizate în Uzinele STB.

„Am prezentat azi măsurile luate de Primăria Capitalei odată cu începerea noului an școlar: suplimentarea mijloacelor de transport în comun, reluarea circulăției autobuzelor școlare, testarea elevilor și profesorilor din București precum și dotarea corespunzătoare a cabinetelor școlare din unitățile de învățământ din Capitală”, a scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

Numărul autobuzelor și al tramvaielor a fost suplimentat

Printre măsurile pe care le-a luat Primăria Capitalei se numără și suplimentarea mijloacelor de transport în comun cu 130 de autobuze, tramvaie și troleibuze, astfel încât bucureștenii să nu fie nevoiți să aștepte sau să circule în aglomerație.

Astfel, în prezent, în Capitală circulă 1570 de vehicule.

Mai mult, s-au reabilitat și modernizat, în cadrul Uzinei de Reparații STB, aproape de la zero, 10 tramvaie care se aflau într-o stare de uzură avansată.

Primul tramvai de acest tip va fi introdus în traseu, pe linia 1/10, în următoarele zile.

Mijloacele de transport au fost reabilitate în colaborare cu specialiştii Universităţii Politehnică din Bucureşti – Facultatea de Transporturi. Aceste tramvaie au scaune ergonomice cu feţe detaşabile care pot fi curăţate eficient, sunt dotate cu podea coborată și accesorii pentru persoane cu dizabilități, au izolare fonică, sistem de informare în timp real a călătorilor, router wifi gratuit şi încărcătoare USB, camere de supraveghere video, atât externe, cât şi interne, pentru siguranţa călătorilor.

De asemenea, au fost montate validatoare care să ofere publicului posibilitatea plăţii călătoriei şi cu cardul bancar”, a precizat Gabriela Firea, primarul general.

Cât despre prețul călătoriilor transportului în comun, Firea a subliniat faptul că nu este de acord cu reducerea sau chiar eliminarea subvenției STB, așa cum s-a propus în spațiul public.

„ÎI asigur pe bucureșteni că NU vom renunta la subvenția STB! Un bilet de călătorie ar ajunge de la 1,3 lei la 6 lei, un preț foarte mare, care nu ar putea fi suportat de toți bucureștenii. Toate capitalele europene subvenționează transportul public, tocmai pentru a încuraja cât mai mulți oameni să călătorească cu mijloacele de transport în comun!”, a precizat Gabriela Firea pe pagină ei de Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati