FOTO DOCUMENT Ministerul Digitalizării își arogă noi atribuții – presa online va fi monitorizată sub pretextul dezinformării politice, sociale și economice

Ministerul Digitalizarii se pregătește să se implice direct în așa zisa monitorizare și de control al spațiului online, prin introducerea unor noi atribuții de elaborare si propunere a strategiei nationala si a proiectelor de acte normative in domeniul prevenirii si combaterii dezinformarii in mediul online, informează ecopolitic.ro.

Pe site-ul ministerului Digitalizării este pus în dezbatere pentru 10 zile, e in transparentă decizionala din data de 10. 05.2023 și la momentul publicării articolului mai sunt fix 2 zile pentru a se transmite observații/ mențiuni, după care s-a parcurs legal o etapa, și după poate fi înaintat Guvernului pentru a fi aprobat, Proiectul de Hotarare de Guvern privind Organizarea și funționarea Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, unde apar foarte multe atribuții cu impact major în ceea ce înseamnă monitorizarea și controlul zonei online, inclusiv al presei online (site-urilor de stiri).

UPDATE: Ministerul Digitalizarii anunță AZI că a PRELUNGIT PERIOADĂ DE CONSULTARE PENTRU PROIECTUL DE HG PRIVIND REORGANIZAREA MCID

MCID: Perioada de consultare publică pentru Proiect de Hotărâre de Guvern și Notă de fundamentare privind organizarea și funcționarea Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării s-a prelungit până la data de 6 iunie 2023.

Chiar dacă această propunere contine cateva fraze care aparent par inofensive, ele au un impact uriaș în tot ceea ce înseamnă monitorizarea și controlul ”spațiului virtual” – inclusiv pe zona politică – cu țintă clară spre presa online – acest minister se va ocupa propriu zis și de controlul presei online.
Propunere va avea un impact major in tot ceea ce insemna conținutul online – evident ca presa online se va trezi monitorizata direct si cu “putina” cenzura chiar de la acest minister care nu stiu ce expertiza poate avea in combaterea dezinformării.
Mai jos prezint extras din textul ministerului Digitalizării unde se ”explică” definiția dezinformării din proiect, unde se introduc termenele: persoane juridice, politic și economic:
  • Conform acestui document ministerul Digitalizării va monitoriza și va sancționa tot ceea ce înseamnă conținut online – presă online, evident cu ”experți” ai statului care vor constata ei dacă un conținut, un material de presă ( cuvântul presă nu e introdus – dar site-urile de știri fac parte clar din acest proiect ), se încadrează la dezinformare!

Se pare că nici premierul Ciucă și nici zona de comunicare din Guvernul României nu știe că acest minister al Digitalizării va ajunge un fel de CNA al online-ului.

Va mai prezentam un ultim document, din cadrul acestui proiect de Hotarare de Guvern al ministerului Digitalizarii, în care veti observa atibutiile de control si monitorizare:

Tot documentul îl puteți parcurge intrând pe acest link: MINISTERUL DIGITALIZARII ORGANIZARE 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati