FOTO Imagini dramatice la Institutul Balș: Pacienții primesc oxigen pe holuri / Medic: Sunt câteva săptămâni de când pacienții sunt tratați așa

Realitate dură surprinsă pe holurile spitalului Matei Balș din Capitală, unde pacienți cu COVID-19 sunt întinși pe paturi de campanie sau conectați la oxigen direct pe scaune. Asta din cauză că în secția de Terapie Intensivă și în saloane nu mai sunt locuri. Medicul Adrian Marinescu atrage atenția că sunt câteva săptămâni de când pacienții sunt tratați în camera de gardă pe scaune. A început să se întâmple din momentul în care au fost creșteri importante de cazuri COVID în București.

Imaginile au fost publicate în mediul online de Constantin Vasile Ifteme, medic veterinar din București și pacient cu COVID-19.

„Cam așa arată holurile spitalului Matei Balș cu bolnavi de Covid, este înspăimântător, nu mai au pe unde să îi așeze, pacienții stau pe scaune la oxigen, sunt internați pe paturi de campanie. Terapia intensivă s-a mutat pe holuri. Nici nu vreau să vă spun ce muncă duc medicii, de dimineață nu i-am vazut să bea un pahar de apă. Oameni buni, trebuie să înțelegem că sistemul sanitar nu mai are cum să facă față, cât de curând intră în colaps, daca nu e deja”, este mărturia lui Constantin Vasile Ifteme.

Medicul Adrian Marinescu: „Vedem o realitate a acestor zile şi situaţia nu e numai la Matei Balş”

„Vedem o realitate a acestor zile şi situaţia nu e numai la Matei Balş. În condiţiile în care în Capitală avem în mod constant 1.500 de pacienţi şi, hai să facem un calcul, să ne gândim că 20 la sută dintre aceştia au nevoie de oxigen, au nevoie de un loc să se interneze, e clar că numărul de locuri pe care îl avem – şi indiferent cât am reuşi în fiecare zi să facem şi asta se întâmplă şi sâmbăta, duminica – nu este suficient.

Şi atunci pacienţii trebuie să fie ajutaţi. Până în momentul când reuşim să-i transferăm în altă parte sau să facem locuri în spital, ei rămân în camera de gardă. E adevărat că primesc tratamentul cu oxigen, primesc tratamentul necesar, dar sunt imaginile pe care dvs. le vedeţi. E, până la urmă, un lucru real”, a explicat medicul Adrian Marinescu, potrivit Digi24.

Medicul a spus că se întâmplă în mod constant să fie și peste 30 de pacienți în camera de gardă, în condițiile în care numărul de paturi este de 19, maximum 20.

Medicul a povestit că sunt câteva săptămâni de când pacienții sunt tratați în camera de gardă pe scaune. A început să se întâmple din momentul în care au fost creșteri importante de cazuri COVID în București.

„De când am avut peste 1.000 de cazuri în Capitală, a devenit un lucru care se întâmplă aproape zilnic. Cred că la un moment dat au fost și 37-38 de pacienți în camera de gardă”, a spus doctorul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati