FOTO/ Medlife vrea să transporte probele biologice cu ajutorul unei drone

0
231
Oradea - Nagyvarad medieval fortress, Bihor, Romania

MedLife investește într-un nou proiect prin care introduce sistemul de transport cu dronele pentru probele biologice de laborator. 

Odata cu acest demers, realizat in parteneriat cu compania australiana Skyy Network, MedLife devine primul operator medical privat din Romania si Europa Centrala si de Est care utilizeaza dronele pentru transportul probelor de laborator si unul dintre putinii operatori medicali din Europa care transporta in mod curent probe biologice pe distante medii si mari.

Decizia de a implementa acest sistem de transport are la baza obiectivul companiei de a oferi cea mai buna ingrijire pacientilor.

Economia de timp mai mare cu 50% față de transportul terestru permite eliberarea rezultatelor analizelor în aceeași zi

Durata medie de transport de la primele puncte de recoltare pâna la Oradea este în jur de 19 – 28 de minute pe sens, respectiv mai puțin de o oră între Oradea și Arad, drona zburând cu o viteză de aproximativ 122 km/h.

Acest lucru înseamnă o economie de timp mai mare de 50% în comparație cu transportul la sol, adăugând în același timp și opțiunile suplimentare de ridicare și livrare prin autonomia oferită de sistem. Ca urmare, MedLife reușește să ofere pacienților rezultate mai rapid, scurtând timpul de răspuns pentru 76% din gama de analize de laborator.

Acest lucru conduce la un diagnostic mai rapid si inseamna o sansa mai mare de vindecare pentru aceste persoane.

Cea mai lungă rută de zbor cu drone pentru logistică medicală, din Europa

Primele rute de zbor au fost create între județele Bihor și Arad și conectează punctele de recoltare din localitățile bihorene Beiuș, Aleșd, Marghita și Salonta cu laboratoarele MedLife Oradea și MedLife Arad. Mai exact, probele colectate în punctele de recoltare sunt transportate cu drona atât în laboratorul MedLife Oradea, cât și în Laboratorul MedLife Arad, în funcție de tipul și complexitatea analizelor.

Odată cu lansarea transportului cu drona pe traseul Oradea – Arad, ce are o lungime de 120km, MedLife aduce România pe harta inovației, prin crearea celei mai lungi rute de zbor cu drona pentru logistică medicală, la nivel european, acest segment fiind parcurs în mai puțin de o oră.

Uniunea Europeană a adoptat Regulamentele 2019/945 și 2019/947, prin care a creat cel mai favorabil mediu legal din lume pentru operațiuni complexe cu drone, făcând posibil, astfel, și acest proiect inovator. Adoptând standarde dezvoltate împreună cu industria, mediul academic și reglementatorii, Europa este liderul inovării în economia dronelor.

Planuri de viitor: extinderea sistemului de transport cu drone la nivel național

În fază următoare, compania anunță că va iniția noi demersuri pentru extinderea numărului de locații, prin includerea pe trasee a punctelor de recoltare din județele Arad, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Timiș și Caraș-Severin.

Dronele vor acoperi transportul de la punctele de recoltare situate în afara orașului în proporție de aproape 100%, înlocuind astfel transportul cu autovehicule, utilizat în mod obișnuit.

Acesta este, însă, doar prima etapă din planurile mai ample stabilite de Grupul MedLife pentru dezvoltarea diviziei de Laboratoare, care, pe termen mediu și lung, vizează nu doar extinderea acestui sistem de transport la nivel național, cât și extinderea gamei de produse transportate aerian. Potrivit reprezentanților companiei, diversificarea portofoliului de produse ar include materiale sanitare, medicamente sau produse biologice, care sunt necesare atât în regim de urgență, dar și de rutină, în cadrul rețelei, dar și în sistemul public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.