FOTO/ Metrorex: Se pot utiliza pasajele de legătură în corespondență directă între stațiile Eroilor 1 și Eroilor 2

Metrorex anunță că începând de miercuri călătorii pot utiliza pasajele de legătură în corespondență directă între stațiile Eroilor 1 și Eroilor 2.

Pasajele deservesc cele 2 peroane ale stației de metrou Eroilor 1, realizând o legătură între Magistrala 1, Magistrala 3 și Magistrala 5.

Lucrarea ce s-a dat în folosință astăzi este alcătuită dintr-un pasaj longitudinal de cca. 7,80 m lățime și lungime de aprox. 120 m, ce face legătura cu accesurile existente ale stației Eroilor 1 și două pasaje transversale de cca. 7,80 m lățime, respectiv 5,00 m lățime și 40 m lungime ce comunică cu pasajul longitudinal și realizează transferul călătorilor dinspre și către stația Eroilor 2. Cele două pasaje transversale au în componența lor 12 escalatoare (câte 6 pentru fiecare pasaj) și 1 lift interior.

Pentru realizarea pasajelor de legătură, peronul stației Eroilor 1 pentru direcția Dristor și Preciziei a fost lărgit de la cca. 5 metri la aproximativ 10 metri. Pentru distribuția fluxurilor de călători de la nivelul peronului la vestibul, peronul extins dispune de un escalator și o scară fixă într-un capăt (către Opera Națională) și de o scară fixă și lift interior în celălalt capăt (către Spitalul Universitar de Urgență).

Prin darea în folosință a lucrării, stația Eroilor 1 va asigura accesul persoanelor cu deficiențe locomotorii pentru utilizarea rețelei de metrou pe Liniile 1, 3 și 5.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati