FOTO/ Persoană muşcată de câine, în Sectorul 4. ASPA București a intervenit în mai multe situaţii pentru preluarea câinilor agresivi

Echipajele ASPA au fost solicitate, în perioada 18-24 septembrie, de 133 de ori, în urma intervenţiilor fiind capturaţi 56 de câini. O persoană a fost muşcată de un câine agresiv, în Sectorul 4, victima fiind transportată la spital. Au existat și cazuri de abandon sau de animale rămase fără stăpân.

  • Angajații Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) din Capitală au intervenit pentru salvarea unui câine care a fost legat de stăpân de un copac. În total, în perioada 18-24 septembrie, angajații instituției au avut 133 de intervenții și au capturat 56 de câini.

Dintre câinii capturați, 43 au fost adulți și 13 pui. Nouă dintre câini au fost capturați prin metoda tranchilizării de la distanță. Cei mai mulți câini, 21, au fost capturați din Sectorul 5, 10 din Sectorul 2, 9 câini provin din Sectorul 3, din Sectorul 6 au fost capturați 6 câini, din Sectorul 4 tot 6, iar din Sectorul 1 au fost prinși 4 câini.

Mai mulți pui au fost abandonați pe străzile Capitalei

5 pui au fost abandonați pe str. Tiparniței, iar alți 3 pe str. Herculane. Aceștia au fost duși în adăposturile ASPA unde au primit îngrijirile necesare și vor fi promovați pentru adopție.

Foto: ASPA București

„Tot o sesizare pentru abandon a fost înregistrată și în cazul unui câine din rasa Doberman care a fost legat de un copac chiar de deținător. Contactat de ASPA, în urma verificării microcipului, acesta a declarat că nu mai are timp să se ocupe de el”, susțin reprezentanții instituției.

N-au lipsit nici cazurile de animale rămase fără stăpâni. În cazul unei persoane decedate solicitarea de preluare a câinelui a venit la aproximativ o săptămână după momentul decesului, când vecinii au fost alertați de miros, iar în cazul unui alt deces, echipajele ASPA au fost solicitate să preia 3 câini care au aparținut defunctului și pe care sora sa nu i-a dorit.

Într-o altă situație, câinele unei persoane fără adăpost căreia i se făcuse rău îi împiedica pe angajații SMURD să intervină pentru a-i acorda îngrijiri medicale, așa că angajații ASPA au fost chemați în ajutor.

Foto: ASPA București

Persoană muşcată de câine, în Sectorul 4

Au fost înregistrate și sesizări privind câini cu deținător, cu comportament agresiv pe domeniul public. Un câine din rasa Bernese Mountain Dog, scăpat de la deținător, a mușcat o persoană în Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4, care a fost transportată la spital, iar un alt câine din rasa Cane Corso, scăpat din curte, manifesta un comportament agresiv pe str. Humulești din sectorul 5.

„Cazurile de abandon sau atac canin sunt transmise poliției, pentru verificarea și sancționarea celor vinovați”, transmite ASPA.

Foto: ASPA București

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati